Начало / България / Най-доброто от кулинарните страници на любимото списание

Най-доброто от кулинарните страници на любимото списание

Корица Готварската книга на жената днесПомните ли аромата на печени чушки, който се носеше от кухнята на баба, когато бяхме деца? Магичния цвят на току-що затвореното в буркани сладко от ягоди? Вкуса на лимонови корички в курабийките? Мекиците за закуска и пилешката супа за всеки повод?

А помните ли тетрадката, в която тя си записваше рецептите − задължително с твърди корици и много страници, изписани с продукти и инструкции за туршия и кекс с името на съседката, от която е взета рецептата, а между страниците − изрезки от списания и вестници с кулинарни съвети и домакински хитрини, интересни статии за семейството и отношенията.

Повечето от тези вестници и списания сега не съществуват, но не и най-важното – „Жената днес“.

Най-старото българско списание, което излиза без прекъсване и до днес, отдавна се е превърнало в далеч повече от периодично издание. „Жената днес“ е истинска приятелка и домашна помощница на няколко поколения българки, тяхна опора и разтуха в ежедневието, културен справочник и кулинарен гид. Списание институция.

Готварската книга на „Жената днес“ (изд. „Софтпрес“) събира в едно част от най-добрите рецепти, публикувани в списанието от 40-те до 80-те години на миналия век. Тук ще откриете идеи за семейната трапеза в делник и празник, които обхващат всяко блюдо – от салатите и сосовете, през предястията и аламинутите, вегетарианските специалитети и изкушенията с месо, до питките и витите баници, ароматните десерти и традиционните туршии, колбаси и сладка.

На страниците на тази необикновена книга са включени и любимите ястия и кулинарни съвети на известни актьори, музиканти, певци, преводачи и готвачи – така, както са били публикувани в „Жената днес“. Сега имате шанс да запишете и своето име сред тях. На специалните страници, запазени за вашите любими рецепти, можете да съхраните онези детски спомени от кухнята на баба и мама, които ще оживяват и в кухнята на вашите деца.

„Готварската книга на „Жената днес“ не е просто книга с рецепти, тя е рецепта за връзка между поколенията.