Начало / Критика / „Лешниковата гора“, която омагьосва и възрастните

„Лешниковата гора“, която омагьосва и възрастните

Борислав Курдов, „Хеликон-Търговище“

Имало едно време… Така започват всички приказки, които децата обичат. А да си признаем, и ние, възрастните обичаме приказки. Затова и често посягаме към книгата – за да се пренесем в един по-добър свят, където ни се случват дори чудеса. Но не всички приказни герои са добри, нали?

Сега ви предлагам да изживеем едно такова приказно приключение. Но да не е само в една приказка, ами да прескачаме в различни сюжети, да се срещнем с различни герои – добри и лоши. Ще ни помогне Мелиса Албърт с новата си книга “Лешниковата гора”.

215270_bПредставете си, че вече сте на 17 години, а не знаете нищо за миналото си. Често сменяте своята квартира, постоянно пътувате и като че ли се криете. Но от кого… и защо? Тогава решавате да се втурнете в приключение, за да откриете своето минало.

Точно това се случва с Алиса – главната героиня в книгата на Мелиса Албърт. Заедно със своя приятел от училище Елъри Финч , Алиса започва да търси имението Лешникова гора, където би следвало да намери своята баба. Но… дали Лешниковата гора е просто имение, през колко планини и дерета трябва да премине, дали пък ще трябва да отвори вратите на паралелни светове и да се срещне дори със самата създателка на приказки – Тъкачката – това са някои от въпросите, чиито отговори търси Алиса. И ще ги намери, когато осъзнае, че дори и тя самата е част от приказка – приказен герой, който е бил отвлечен.

Лешниковата гора е книга, така майсторски изписана, че ви кара да се задъхате – от бързане да прочетете следващата страница и още една и още една, защото искате да научите какво се случва по-нататък.

А щом затворите последната страница ще се питате дали живеем в реален свят, дали и ние не сме част от приказка –  приказка, която може и да няма край.

Потърсете новата книга на Мелиса Албърт “Лешниковата гора” в книжарници „Хеликон“. И нека приказното приключение започне сега!

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …