Начало / България / Стивън Кинг туитна човек на „Хеликон“

Стивън Кинг туитна човек на „Хеликон“

Всички видяха снимката на нашия колега Краси Проданов, която Стивън Кинг публикува в туитър, за да покаже ефекта от новия си сборник „Ужас във висините“.

42182283_10151029888224975_1808225156246536192_n

Човек трябва е пълен мазохист или фен на Стивън Кинг, иначе защо си причинява подобно нещо – няколкочасов полет с книга, която ще предизвика ако не самолетна катастрофа, то със сигурност паника… а може и да не усети времето, увлечен в четене. Сборникът „Ужас във висините“ включва 16 разказа и една поема по темата какво най-страшно би могло да се случи на борда на самолет, кой е в състояние да те стресне, къде машината внезапно да те приземи? Съставител на тази антология, пълна с адреналин и хубава литература, е Бев Винсънт. Именно той е очарован от българската идея – „Първа среща с превод на чужд език на „Ужас във висините… и то при полет“ – пише авторът.

Стивън Кинг добавя: „Много яко!“

И много ценно! Така смятаме ние, от Лира.бг, защото човек може да се уплаши и докато гледа нагоре, здраво стъпил на земята в кротък слънчев ден, но Артър Конан Дойл, Амброуз Биърс, Рей Бредбъри и други майстори на словото, накуп трудно ще му паднат от небето. Трябва да ги потърси в сборника „Ужас във висините“, гарантираме че след неговия прочит, на всяка физиономия ще бъде изписано повече удовлетворение, отколкото ужас.

214984_b

Прочетете още

drak02

Дракони в книжарницата – посрещаме китайската нова година

Тя ще продължи чак до 28 януари догодина Годината на Зеления дървен дракон ще е …