Начало / Любопитно / Кафе и книга: класиката, която радва всички

Кафе и книга: класиката, която радва всички

Хората четат различно, но една комбинация се явява неустоима… При това вариациите й са безброй

kinga-cichewicz-580045-unsplash

Кафето събужда за приключение

Човек става по-смел след първата глътка. И по-любопитен… Затова любителите на кафето са добри читатели. Приемат смело предизвикателството на незапочнатата книга. Кафето им изстива, но въпреки това го допиват… Макар че е спорно кое зарежда повече – кафето или книгата.

Удоволствието от момента

И двете – и кафето, и книгата, свързваме някак с времето, което отделяме лично за себе си. Това е миг, посветен на самите нас. И затова е толкова безценен. Оставили сме проблемите настрана – и всички грижи. Така пиенето на кафе с книга в ръка се превръща в ритуал. В мъничък празник, който да ни помогне да сме добре.

Естетиката също си казва думата

Важно е с кого пием кафе, нали :) Затова и книгата, която отваряме с чашата кафе, е внимателно подбирана. В делничен ден избираме по-практична. Или недочетената, за която дори дългата безсънна нощ се е оказала недостатъчна. Но може да е книга с кратки мисли или пък вдъхновения. Класика за припомняне. Просто нещо хубаво.

От полза за четенето

Ритуалът „Кафе и книга“ има и едно огромно психологическо предимство. Учи ни да отделяме време за себе си – и още по-важно, да отделяме време за книга. Ако искате четенето да намери трайно място в деня ви, това е изпитан метод… Да започнете да го свързвате с някой приятен момент. Пък и е здравословно отвсякъде – вместо цигара, книга; вместо празни приказки с колеги или по телефона, миг прозрение. А ароматът се усеща цял ден. В самите вас, в поведението ви… Ставате по-дълбоки и различни. Често по-усмихнати.

Красотата на визията

Тя е простичка – кафе и книга. Насладете й се в кадрите, които подбрахме…

Кафе и книга ви предложи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Kniha1

Пет книги, които ще разширят погледа ни към реалността

Връщат посоката и желанието за живот Има книги, които говорят за морала – и други, …