Начало / Любопитно / Кафе и книга: класиката, която радва всички

Кафе и книга: класиката, която радва всички

Хората четат различно, но една комбинация се явява неустоима… При това вариациите й са безброй

kinga-cichewicz-580045-unsplash

Кафето събужда за приключение

Човек става по-смел след първата глътка. И по-любопитен… Затова любителите на кафето са добри читатели. Приемат смело предизвикателството на незапочнатата книга. Кафето им изстива, но въпреки това го допиват… Макар че е спорно кое зарежда повече – кафето или книгата.

Удоволствието от момента

И двете – и кафето, и книгата, свързваме някак с времето, което отделяме лично за себе си. Това е миг, посветен на самите нас. И затова е толкова безценен. Оставили сме проблемите настрана – и всички грижи. Така пиенето на кафе с книга в ръка се превръща в ритуал. В мъничък празник, който да ни помогне да сме добре.

Естетиката също си казва думата

Важно е с кого пием кафе, нали :) Затова и книгата, която отваряме с чашата кафе, е внимателно подбирана. В делничен ден избираме по-практична. Или недочетената, за която дори дългата безсънна нощ се е оказала недостатъчна. Но може да е книга с кратки мисли или пък вдъхновения. Класика за припомняне. Просто нещо хубаво.

От полза за четенето

Ритуалът „Кафе и книга“ има и едно огромно психологическо предимство. Учи ни да отделяме време за себе си – и още по-важно, да отделяме време за книга. Ако искате четенето да намери трайно място в деня ви, това е изпитан метод… Да започнете да го свързвате с някой приятен момент. Пък и е здравословно отвсякъде – вместо цигара, книга; вместо празни приказки с колеги или по телефона, миг прозрение. А ароматът се усеща цял ден. В самите вас, в поведението ви… Ставате по-дълбоки и различни. Често по-усмихнати.

Красотата на визията

Тя е простичка – кафе и книга. Насладете й се в кадрите, които подбрахме…

Кафе и книга ви предложи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …