На фокус
Начало / България / В края на януари излиза нова книга на Джериес Авад

В края на януари излиза нова книга на Джериес Авад

„Не всичко, което блести, е злато. 101 арабски поговорки от извора” на Джериес Авад ще и бъде публикувана в края януари, съобщи издателят „AMG Publishing“. Това е втората книга на палестинския писател, която е излиза на български.

През 2011 г. Джериес Авад стана особено популярен в България със своята колекция от притчи „Скритият дар”. Книгата му беше посочена от книжарите  на„Хеликон” като най-търсената за изминалата година.

„Не всичко, което блести, е злато” е сборник с истории, дали началото на 101 популярни арабски поговорки. Верен на себе си и своя подход  да търси мъдрост в миналото, Джериес Авад  насочва към народното творчество и напомня, че в него може да се открие истини и поуки за съвременни житейски ситуации. Както и в предишната си книга, и тук той подканя читателя да се замисли за своите семейни и междусъседски отношения, за състраданието и прошката, за приятелството и добротата.

Джериес Авад е роден в Назарет, Израел – родното място на Исус Христос, в християнско палестинско семейство. Завършва средното си образование  в Назарет, а през 1980 г. се дипломира като инженер в технологичния институт в Хаифа. След тежко преживяване пише сборника с притчи „Скритият дар”, издаден първо на арабски, а после на иврит. В България книгата излиза в края на 2010 г. и продължава да е начело на класациите по продажби.

Свързани заглавия
Книжарите от „Хеликон”: „Скритият дар” е №1 за 2011 г.
Огромен интерес към Джериес Авад в Благоевград
Авторът на „Скритият дар” идва в България

„Скритият дар“ тук

Откъс от „Не всичко, което блести, е злато. 101 арабски поговорки от извора” тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …