Начало / България / В края на януари излиза нова книга на Джериес Авад

В края на януари излиза нова книга на Джериес Авад

„Не всичко, което блести, е злато. 101 арабски поговорки от извора” на Джериес Авад ще и бъде публикувана в края януари, съобщи издателят „AMG Publishing“. Това е втората книга на палестинския писател, която е излиза на български.

През 2011 г. Джериес Авад стана особено популярен в България със своята колекция от притчи „Скритият дар”. Книгата му беше посочена от книжарите  на„Хеликон” като най-търсената за изминалата година.

„Не всичко, което блести, е злато” е сборник с истории, дали началото на 101 популярни арабски поговорки. Верен на себе си и своя подход  да търси мъдрост в миналото, Джериес Авад  насочва към народното творчество и напомня, че в него може да се открие истини и поуки за съвременни житейски ситуации. Както и в предишната си книга, и тук той подканя читателя да се замисли за своите семейни и междусъседски отношения, за състраданието и прошката, за приятелството и добротата.

Джериес Авад е роден в Назарет, Израел – родното място на Исус Христос, в християнско палестинско семейство. Завършва средното си образование  в Назарет, а през 1980 г. се дипломира като инженер в технологичния институт в Хаифа. След тежко преживяване пише сборника с притчи „Скритият дар”, издаден първо на арабски, а после на иврит. В България книгата излиза в края на 2010 г. и продължава да е начело на класациите по продажби.

Свързани заглавия
Книжарите от „Хеликон”: „Скритият дар” е №1 за 2011 г.
Огромен интерес към Джериес Авад в Благоевград
Авторът на „Скритият дар” идва в България

„Скритият дар“ тук

Откъс от „Не всичко, което блести, е злато. 101 арабски поговорки от извора” тук

 

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …