Начало / Читателски дневник / Топ книгата: Светлината в края на Царичина

Топ книгата: Светлината в края на Царичина

Легендарната дупка от края на миналия век отново оживя заради една книга. Хрониката на събитията, описани от Елисавета Логинова, спечели вниманието на читателите и сложи началото на поредица от събития… Както винаги, когато се заговори за Царичина

car

Друг свят или друг разум

Първо, нека споменем, че едва ли има друга кауза, която да е толкова коментирана в най-новата ни история. Аферата – или пък авантюрата Царичина, се ражда в началото на 90-те, но пъстрият набор от хипотези запращат началото дори в средата на миналия век. Съответно и целите, с които се случва всичко, са повече от разнообразни – поне според твърденията на журналисти, космически труженици, военни и кой ли още не.

Ели Логинова май има какво да каже

Книгата й се появи в момент, в който сякаш цялата история беше позатихнала… За Царичина се разшумя например преди шест години, когато бял свят видя уж секретният доклад на военните. Но лъжата трудно се отмива от фактите в цялата тази вече четвъртвековна история. Затова е трудно да се определи кой от документите съществува и кое е лов на поредни медийни сензации.

„Царчина – съдбовен контакт“ подрежда нещата черно на бяло

Причината книгата да се изстреля на върха се крие както в повдигането на завесата, което провокира любопитните, така и във факта, че авторът е пряк участник в събитията. Ели Логинова подрежда хронология и случки, за които мечтае всеки бестселъров роман. Документалната основа прави книгата още по-силна.

kol

Важно е и доброто име на самата Елисавета Логинова

През годините тя работи в специфична, но в същото време достъпна област – хомеопатия и алтернативни методи на лечение. В уменията й се убеждават много хора, на които е помогнала да си възвърнат равновесието в живота. Енергийната терапия иска отдаденост, а по всичко личи, че Ели я притежава. Пък и в добавка точно сензитивността, която използва в работата си, позволява да създаде текст, който въздейства на няколко нива едновременно.

Книгата идва преди филма

Докато „Царичина – съдбовен контакт“ властва в книжарниците, вече се работи и върху филмиране на цялата тази история. Мартин Макариев ще заснеме по сценарий на Боислав Захариев игрална продукция, в която дори самата Ели Логинова ще има екранно превъплъщение. Говори се, че това ще е Луиза Григорова – позната от „Стъклен дом“ и „Откраднат живот“.

Царичина интересувала и немското Туле

Енергийната тайна на дупката, която според достъпните данни е дълбока 165 м, явно ще продължи да въздейства – след като се говори, че интересът към нея датира още от времето на Втората световна война. Точно тогава Туле – немското окултно общество, подкрепяно и от Хитлер, изпращало специалисти, за да научат повече за района. А самото село пък – поне според Уикипедия, се обитава от скромните 66 души. Отминати от съдбовния контакт и непощадени от времето.

Но там, където свършва явното, започва загадката… Която толкова привлича и в книгата, която сега е на върха в „Хеликон“ – „Царичина – съдбовен контакт“.

С какво интригува книгата?

  • Връща ни към най-голямата мистерия в новата ни история.
  • Разкрива как паранормалното може да е всъщност част от живота ни.
  • Създадена е от очевидец и пряк участник – Ели Логинова.
  • Близо 300-те страници са сглобявани повече от 25 години.
  • „Царичина – съдбовен контакт“ е колкото писана, толкова и „приемана“.
  • Има структура и повествование, подходящи и за най-големите бестселъри.

Топ книгата представи Краси Проданов

Прочетете още

Al

Деня на Алиса отбелязваме на 4 юли

Фантазия, алегории, абсурдни ситуации – всичко това я прави необикновена Любимата книга от Луис Карол …