Начало / Читателски дневник / Топ книгата: Светлината в края на Царичина

Топ книгата: Светлината в края на Царичина

Легендарната дупка от края на миналия век отново оживя заради една книга. Хрониката на събитията, описани от Елисавета Логинова, спечели вниманието на читателите и сложи началото на поредица от събития… Както винаги, когато се заговори за Царичина

car

Друг свят или друг разум

Първо, нека споменем, че едва ли има друга кауза, която да е толкова коментирана в най-новата ни история. Аферата – или пък авантюрата Царичина, се ражда в началото на 90-те, но пъстрият набор от хипотези запращат началото дори в средата на миналия век. Съответно и целите, с които се случва всичко, са повече от разнообразни – поне според твърденията на журналисти, космически труженици, военни и кой ли още не.

Ели Логинова май има какво да каже

Книгата й се появи в момент, в който сякаш цялата история беше позатихнала… За Царичина се разшумя например преди шест години, когато бял свят видя уж секретният доклад на военните. Но лъжата трудно се отмива от фактите в цялата тази вече четвъртвековна история. Затова е трудно да се определи кой от документите съществува и кое е лов на поредни медийни сензации.

„Царчина – съдбовен контакт“ подрежда нещата черно на бяло

Причината книгата да се изстреля на върха се крие както в повдигането на завесата, което провокира любопитните, така и във факта, че авторът е пряк участник в събитията. Ели Логинова подрежда хронология и случки, за които мечтае всеки бестселъров роман. Документалната основа прави книгата още по-силна.

kol

Важно е и доброто име на самата Елисавета Логинова

През годините тя работи в специфична, но в същото време достъпна област – хомеопатия и алтернативни методи на лечение. В уменията й се убеждават много хора, на които е помогнала да си възвърнат равновесието в живота. Енергийната терапия иска отдаденост, а по всичко личи, че Ели я притежава. Пък и в добавка точно сензитивността, която използва в работата си, позволява да създаде текст, който въздейства на няколко нива едновременно.

Книгата идва преди филма

Докато „Царичина – съдбовен контакт“ властва в книжарниците, вече се работи и върху филмиране на цялата тази история. Мартин Макариев ще заснеме по сценарий на Боислав Захариев игрална продукция, в която дори самата Ели Логинова ще има екранно превъплъщение. Говори се, че това ще е Луиза Григорова – позната от „Стъклен дом“ и „Откраднат живот“.

Царичина интересувала и немското Туле

Енергийната тайна на дупката, която според достъпните данни е дълбока 165 м, явно ще продължи да въздейства – след като се говори, че интересът към нея датира още от времето на Втората световна война. Точно тогава Туле – немското окултно общество, подкрепяно и от Хитлер, изпращало специалисти, за да научат повече за района. А самото село пък – поне според Уикипедия, се обитава от скромните 66 души. Отминати от съдбовния контакт и непощадени от времето.

Но там, където свършва явното, започва загадката… Която толкова привлича и в книгата, която сега е на върха в „Хеликон“ – „Царичина – съдбовен контакт“.

С какво интригува книгата?

  • Връща ни към най-голямата мистерия в новата ни история.
  • Разкрива как паранормалното може да е всъщност част от живота ни.
  • Създадена е от очевидец и пряк участник – Ели Логинова.
  • Близо 300-те страници са сглобявани повече от 25 години.
  • „Царичина – съдбовен контакт“ е колкото писана, толкова и „приемана“.
  • Има структура и повествование, подходящи и за най-големите бестселъри.

Топ книгата представи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

„Където пеят раците” пое към големия екран

Рийз Уидърспун стои зад проекта за филмиране на книгата Актрисата и продуцент е сред почитателите …