На фокус
Начало / Свят / Продадоха любовно писмо от Екзюпери на търг за четвърт милион евро

Продадоха любовно писмо от Екзюпери на търг за четвърт милион евро

largerИлюстрация на Антоан дьо Сент Екзюпери, представяща неговия най-известен персонаж върху малката му планета и придружаваща любовно писмо, беше продадена на търг за 240 500 евро, предава Бизнес Инсайдър. Аукционна къща Artcurial е предложила за продажба общо 49 епистоларни текста, носещи подписа на известния писател.

Една от тях, датирана около 1942 г., представя първообраз на обичания персонаж на Екзюпери от издадената през 1943 г. книга „Малкият принц“  – седнал на бюро и разгърнал свитък, обгръщащ цялата му малка планета, което се смята за препратка към писмо до жена в обем от 11 страници, написано от изчезналия по време на летателна мисия писател. Според аукционната къща вероятно то е сред последните запазени писма на Сент Екзюпери, преди самолетът му да изчезне по време на Втората световна война.

„Малкият принц“ се остава една от най-почитаните книги на всички времена и е един от литературните текстове с най-много преводи в историята, напомнят от базираната в Париж фондация „Сент Екзюпери“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

top50

Топ 50 на 2019-а. Тийнейджърите харесват Малкия принц, Петьо Филията и един дръндьо

Вижте 50-те най-търсени в периода 3.12.2018-26.11.2019 г. Книжарницата все повече е място, в което деца …