Начало / Свят / Продадоха любовно писмо от Екзюпери на търг за четвърт милион евро

Продадоха любовно писмо от Екзюпери на търг за четвърт милион евро

largerИлюстрация на Антоан дьо Сент Екзюпери, представяща неговия най-известен персонаж върху малката му планета и придружаваща любовно писмо, беше продадена на търг за 240 500 евро, предава Бизнес Инсайдър. Аукционна къща Artcurial е предложила за продажба общо 49 епистоларни текста, носещи подписа на известния писател.

Една от тях, датирана около 1942 г., представя първообраз на обичания персонаж на Екзюпери от издадената през 1943 г. книга „Малкият принц“  – седнал на бюро и разгърнал свитък, обгръщащ цялата му малка планета, което се смята за препратка към писмо до жена в обем от 11 страници, написано от изчезналия по време на летателна мисия писател. Според аукционната къща вероятно то е сред последните запазени писма на Сент Екзюпери, преди самолетът му да изчезне по време на Втората световна война.

„Малкият принц“ се остава една от най-почитаните книги на всички времена и е един от литературните текстове с най-много преводи в историята, напомнят от базираната в Париж фондация „Сент Екзюпери“.

Прочетете още

low-res_kun-kun_photo_by_raul_hernandezjpeg

Четат на кучета от „Малкият принц”

Експериментът проверява интелигентността им Кучетата разпознават отделни думи – това е ясно на всеки, който …