Начало / България / Да влезеш в ролята на примамка

Да влезеш в ролята на примамка

NORA ROBERTS_NOVO_ALCHNOST V SMURTTAЕто че и „Алчност в смъртта“ от Нора Робъртс (изд. „Хермес“) е вече на пазара и попълва колекцията на нейните фенове.
Внушителното ù творчество надвишава 215 романа. Нейни заглавия присъстват постоянно в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за бестселъри и често я оглавяват. Робъртс е първият автор, намерил своето почетно място в Американската асоциация на авторите на романтични четива.
Поредицата си „В смъртта“ тя започва с мистификация, като публикува под псевдонима Джей Ди Роб. Но стилът ù на писане и увлекателният сюжет бързо я издават. След излизането на дванадесетото заглавие от серията Нора Робъртс признава авторството си и името ù се появява на корицата. Както главните герои, Ив и Рурк, така и второстепенните персонажи  печелят безпрецедентния читателски интерес. Почитателите изпращат купища писма с въпроси и препоръки за развитието на сюжетната линия и за съдбата на любимите си герои.
SLAVA_V_SMURTA_NoraНеочакваните обрати, любовната страст, енергичното действие и криминалната нотка превръщат всеки неин роман в тотален хит.

В „Алчност в смъртта“ Марта Дикенсън, преуспяла счетоводителка, е намерена мъртва близо до офиса ù. Престъплението наподобява обир, защото всички ценности са взети, но лейтенант Далас не е напълно сигурна. В апартамент на първия етаж на сградата Ив и Пийбоди откриват кръв, която съвпада с тази на жертвата. И превръща престъплението в предумишлено убийство.
Досиетата на десет влиятелни личности с процъфтяващ, привидно законен бизнес внезапно изчезват от архива на Марта. Всички те са сред заподозрените, но кой има мотив да отнеме живота на счeтоводителката?
Постепенно Ив започва да разплита сложна схема от финансови злоупотреби. Но точно когато смята, че парченцата от пъзела се нареждат, е извършено още едно убийство – и то на потенциален заподозрян.
Убиецът става все по-жесток и Ив съзнава, че единственият начин да го спре е като го накара да се разкрие. Дори това да означава самата тя да влезе в ролята на примамка…

Прочетете още

BackmanBacklist_feat

Фредрик Бакман проби сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс”

Обичаната у нас „Тревожни хора” е втора На върха при художествените – раздел комбинирани печатни …