Начало / Любопитно / Защо да не мразим нито една книга

Защо да не мразим нито една книга

love-booksИма книги, които са трудни за четене, дори такива, които човек изоставя, без да е стигнал последната страница. Но да мразиш която и да е книга е напълно ненужно, твърди сайтът Bookstr. Ето защо:

„Мразя“: голяма хапка лапни, голяма дума не казвай

Вероятно сте много увлечени по четенето като цяло, а изборът на книга за вас е ключово действие. Но освен ако изданието не очерня цялото ви семейство, мразенето е малко прекалено. А и всяко четиво ни предлага различни уроци, ако си дадем почивка и го прочетем отново след време.

Винаги има нещо за харесване

Наистина е трудно съвсем нищо да не ви хареса в някоя книга. Все пак помислете си, че все нещо ви е накарало да я изберете. И дори да се окаже разочарование, може би все пак има нещо във формата или езика, или сюжета, което си заслужава първоначалното доверие. Може да се окаже, че това късче е корицата, но дори това си заслужава.

love-heart-book-reading-romance-shutterstockПредлага ви се различна перспектива

Да, може тази перспектива да не е вашата, но винаги е добре да излезете от вашия малък свят и да погледнете на нещата от различен, непознат ъгъл. Особено що се отнася до нехудожествена литература, не забравяйте, че точно на следващата страница може да ви очаква познание, което в даден момент от живота ви да се окаже важно за вас.

И все пак е творчество

Как изобщо можете да си представите, че мразите нещо, сътворено от друг? Дори то да е книга с вдъхновяващи футболни цитати, в нея има творчество. Нима книгите за дълбоководните морски обитатели не ни учат на нещо? Например, че тези обитатели изобщо съществуват. Така че дори да не е вашето четиво, то носи определени тежест, знания, смисъл.

Със сигурност не можем да харесваме всяка книга, попаднала пред очите ни, но не забравяйте, че всеки труд заслужава уважение.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

242077_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 ноември – 19 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Рана от Захари Карабашлиев 2. Иван Ланджев за неизбежната случайност. Есета, истории, фрагменти …