Начало / Автори / Пиршество за сетивата ни очаква през май

Пиршество за сетивата ни очаква през май

Collage 2018-05-02 11_00_29Яна АНДРЕЕВА, Хеликон Съборна

За мен май е абсолютно перфектният месец за четене. Времето е топло, но все още не е твърде горещо и е идеалният момент да се излегнем в парка с нова книга. За щастие, любителите на книги има какво да очакват този месец. Новите книги ще обогатят въображението ви и ще предизвикат бурни емоции. Можете да се потопите в дистопии, които ще ви накарат да спорите със себе си за това каква е същността на човечеството. Ще попаднете на книги, които четат – невероятно, нали. Както и на такива, които ще сбъднат всички ваши романтични фантазии. Можете дори да се загубите в кратки разкази, които обръщат законите на Вселената.
Плюс това, някои автори, които вече познавате и обичате, издават нова книга този месец, включително невероятният Джош Малерман, шотландският гений Арчибалд Кронин, забавният Георги Мамалев, и разбира се, обърнете внимание на вълнуващите дебютни автори, които поемат към книжарниците този месец.
Като гледам предстоящите заглавия, започвам да си разгъвам одеялото в парка още отсега, за да се насладя на слънцето и чудесно ново четиво. Избрала съм си няколко книги. Направете своя избор и вие.

„Софийски магьосници 2 – В сърцето на Странджа“ от Мартин Колев
В първата част на това страхотно градско фентъзи се запознахме с уникални персонажи като маг-милицията, знахар-женкарят и още чудати „същества“. София беше джаз, магията беше джаз, а сега музиката се пренася в Странджа и със сигурност ни очаква нещо още по абсурдно-епично.

Американски философ, лингвист и политически активист. Той е трън в очите за много властимащи хора. Твърди, че „само в народните приказки, в детските истории и в списанията с мнения на интелектуалци властта се използва разумно и добре, за да унищожи злото. Истинският свят преподава много различни уроци.“ Той е…. , неговото име е… Ноам Чомски. И се завръща с нова книга – „Глобални недоволства“.

Сигурно си спомняте „Дъщерята на канибала“ . Книгата направи задълбочена дисекция на собствената идентичност и взаимовръзките с родители и близки хора. Затова донесе престижната литературна награда „Пролет“ на Роса Монтеро. През май ще можем да се насладим на друг неин роман – „Плът“. За него авторката казва: „Нарекох книгата си „Плът“, понеже говоря за плътта, която ни убива, която ни състарява и разболява, ала същата тази плът е в състояние и да ни изстреля във висините, да ни даде криле, да ни доближи до вечността, защото при изблиците на страст именно плътта ни освобождава от смъртта.“ Не го пропускайте!

За финал и в почти последния ден от месеца в прегръдката ми ще попадне нещо дългоочаквано – „Гласът на любовта“ на Мия Шеридън. Да, обичам красивите любовни истории. И тази определено ще стане една от любимите ми. Това е  историята на жена, преследвана от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата и. Напомня ми романите на Колийн Хувър – дълбоки, смислени, отварящи нови страници и светове.

А на мен не би ми стигнал цял живот, за да се насладя на творчеството ù!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

715x402

Родители четат на недоносените си деца

Книгата въздейства върху преждевременно родените Четенето е въведено като терапия в университетската болница на чешкия …