Начало / Автори / Пиршество за сетивата ни очаква през май

Пиршество за сетивата ни очаква през май

Collage 2018-05-02 11_00_29Яна АНДРЕЕВА, Хеликон Съборна

За мен май е абсолютно перфектният месец за четене. Времето е топло, но все още не е твърде горещо и е идеалният момент да се излегнем в парка с нова книга. За щастие, любителите на книги има какво да очакват този месец. Новите книги ще обогатят въображението ви и ще предизвикат бурни емоции. Можете да се потопите в дистопии, които ще ви накарат да спорите със себе си за това каква е същността на човечеството. Ще попаднете на книги, които четат – невероятно, нали. Както и на такива, които ще сбъднат всички ваши романтични фантазии. Можете дори да се загубите в кратки разкази, които обръщат законите на Вселената.
Плюс това, някои автори, които вече познавате и обичате, издават нова книга този месец, включително невероятният Джош Малерман, шотландският гений Арчибалд Кронин, забавният Георги Мамалев, и разбира се, обърнете внимание на вълнуващите дебютни автори, които поемат към книжарниците този месец.
Като гледам предстоящите заглавия, започвам да си разгъвам одеялото в парка още отсега, за да се насладя на слънцето и чудесно ново четиво. Избрала съм си няколко книги. Направете своя избор и вие.

„Софийски магьосници 2 – В сърцето на Странджа“ от Мартин Колев
В първата част на това страхотно градско фентъзи се запознахме с уникални персонажи като маг-милицията, знахар-женкарят и още чудати „същества“. София беше джаз, магията беше джаз, а сега музиката се пренася в Странджа и със сигурност ни очаква нещо още по абсурдно-епично.

Американски философ, лингвист и политически активист. Той е трън в очите за много властимащи хора. Твърди, че „само в народните приказки, в детските истории и в списанията с мнения на интелектуалци властта се използва разумно и добре, за да унищожи злото. Истинският свят преподава много различни уроци.“ Той е…. , неговото име е… Ноам Чомски. И се завръща с нова книга – „Глобални недоволства“.

Сигурно си спомняте „Дъщерята на канибала“ . Книгата направи задълбочена дисекция на собствената идентичност и взаимовръзките с родители и близки хора. Затова донесе престижната литературна награда „Пролет“ на Роса Монтеро. През май ще можем да се насладим на друг неин роман – „Плът“. За него авторката казва: „Нарекох книгата си „Плът“, понеже говоря за плътта, която ни убива, която ни състарява и разболява, ала същата тази плът е в състояние и да ни изстреля във висините, да ни даде криле, да ни доближи до вечността, защото при изблиците на страст именно плътта ни освобождава от смъртта.“ Не го пропускайте!

За финал и в почти последния ден от месеца в прегръдката ми ще попадне нещо дългоочаквано – „Гласът на любовта“ на Мия Шеридън. Да, обичам красивите любовни истории. И тази определено ще стане една от любимите ми. Това е  историята на жена, преследвана от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата и. Напомня ми романите на Колийн Хувър – дълбоки, смислени, отварящи нови страници и светове.

А на мен не би ми стигнал цял живот, за да се насладя на творчеството ù!

Прочетете още

nepr

Непрочетените книги заемат все повече място у дома

Купуват се повече заглавия, но те остават за „по-добри времена“ А всъщност четенето е по-модерно от …