Начало / България / Сестри Палавееви тръгват на турне

Сестри Палавееви тръгват на турне

Алек Попов ще представи през май едно от най-странните и заедно с това най-успешни творения на съвременната ни родна литературна сцена

13131526_10153670787566588_4129950700569969237_o

Писателят нашумя с „Мисия Лондон“

Забавният и едновременно с това почти философски за народопсихологията ни роман излезе през 2001-а. Лека-полека се сдоби със статут на култов и девет години по-късно дочака и своята кинопремиера.

След още три лета се родиха сестри Палавееви

Първата книга за тях носеше името „Сестри Палавееви в бурята на историята“. И се случи очакваното… Оригиналното хрумване на Алек Попов да опише изпълнената с превратности и недоразумения съдба на близначките Кара и Яра спечели една от най-престижните награди за нова българска художествена проза – призът „Хеликон“.

Точно заради това очаквахме с нетърпение и продължението на книгата. То също се радва на много добри отзиви. „Сестри Палавееви по пътя към новия свят“ излезе през 2017-а.

alek2

Алек Попов ни оперира от собствените ни комплекси

Сестри Палавееви помага да преодолеем всичките драматизми на родното ни минало… При това по най-хубавия начин – с много смях. И втората книга продължава тази традиция по великолепен начин…

Но ако искате да чуете повече за това как Кара и Яра ще градят новия свят или пък ви се ще да кажете едно-друго на техния автор, елате на среща с него.

Няколко срещи с публика планират двете сестри

Първата ще е в благоевградския „Хеликон“ на 3 май от 18 ч.

После идва срещата във Велико Търново – на 14 май пак от 18 ч. И третата е на 31 май в книжарницата в Русе, също от 18 ч.

Чудесен повод да срещнете Алек Попов

Какво да крием, обичаме да си общуваме с него… Затова се радваме и на обещанието му, че ще добави още дати за срещи. Така че просто следете за нови възможности.

Заповядайте!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

236391_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 ноември – 20 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сърце от Виктория Бешлийска 2. Заподозрени от Даниел Стийл 3. Имам нещо …