Начало / България / Сестри Палавееви тръгват на турне

Сестри Палавееви тръгват на турне

Алек Попов ще представи през май едно от най-странните и заедно с това най-успешни творения на съвременната ни родна литературна сцена

13131526_10153670787566588_4129950700569969237_o

Писателят нашумя с „Мисия Лондон“

Забавният и едновременно с това почти философски за народопсихологията ни роман излезе през 2001-а. Лека-полека се сдоби със статут на култов и девет години по-късно дочака и своята кинопремиера.

След още три лета се родиха сестри Палавееви

Първата книга за тях носеше името „Сестри Палавееви в бурята на историята“. И се случи очакваното… Оригиналното хрумване на Алек Попов да опише изпълнената с превратности и недоразумения съдба на близначките Кара и Яра спечели една от най-престижните награди за нова българска художествена проза – призът „Хеликон“.

Точно заради това очаквахме с нетърпение и продължението на книгата. То също се радва на много добри отзиви. „Сестри Палавееви по пътя към новия свят“ излезе през 2017-а.

alek2

Алек Попов ни оперира от собствените ни комплекси

Сестри Палавееви помага да преодолеем всичките драматизми на родното ни минало… При това по най-хубавия начин – с много смях. И втората книга продължава тази традиция по великолепен начин…

Но ако искате да чуете повече за това как Кара и Яра ще градят новия свят или пък ви се ще да кажете едно-друго на техния автор, елате на среща с него.

Няколко срещи с публика планират двете сестри

Първата ще е в благоевградския „Хеликон“ на 3 май от 18 ч.

После идва срещата във Велико Търново – на 14 май пак от 18 ч. И третата е на 31 май в книжарницата в Русе, също от 18 ч.

Чудесен повод да срещнете Алек Попов

Какво да крием, обичаме да си общуваме с него… Затова се радваме и на обещанието му, че ще добави още дати за срещи. Така че просто следете за нови възможности.

Заповядайте!

Прочетете още

244791_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (6 май – 12 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Бал във Версай от Даниел Стийл 2. Времеубежище (трето издание) от Георги …