Начало / Критика / Добре дошли в палатa на Роял

Добре дошли в палатa на Роял

Яна Андреева, „Хеликон-Съборна“

Ако все още не сте чели поредицата на Ерин Уот за семейство Роял, трябва да го направите възможно най-бързо.

20180412_201738

Коя е авторката?

Ерин Уот е идеалната симбиоза. Тя не е един човек, а цели двама. Защото две глави мислят по-добре от една, нали? Джен Фредерик и Ел Кенеди стоят зад псевдонима Ерин Уот. Невероятното им приятелство ражда поредицата за семейство Роял. Съвместното им писане е истински взрив! И двете имат чувство за хумор, което изразяват по еднакъв начин, подреждат перфектно приоритетите си и се мотивират взаимно.

Първа от поредицата е „Парцалена принцеса“ , номинирана за най-добра романтична книга на 2016 г. в Goodreads!
Историята разгръща живота на Ела Харпър. Тя е само на седемнайсет, а вече е принудена да живее сама, да се издържа, работейки като стриптизьорка. Момичето не притежава нищо, освен “раницата и часовника си“, не мечтае да покори света, а “да има апартамент, пълен хладилник и добра заплата за работа, която да е лишена от всякакви чувства”. Майка й е починала,  за баща си не знае нищо.

Един ден се появява Калъм Роял, заявявайки, че е нейн законен настойник. Богаташът я “понася на рамо като парцалена кукла” в имението си. Там я очакват братята Роял – петимата синове на Калъм.
Единствената причина, поради която Ела се съгласява да остане в палата на Роял е обещанието да й бъде осигурено блестящо образование в престижен колеж, което тя отчаяно иска.
Момчетата Роял се превръщат в големият кошмар на Парцаливка. Всеки един от принцовете, крие истина за себе си, която може да унищожи “натрапницата” в дома им. Те са един от друг по-красиви, но я мразят изключително много и искат да й докажат, че тя не е от техния свят, пълен с богатство и привилегии.

Най-големият син – Рийд, има най-труден характер. Но Ела успява да го върне на земята и след „ожесточен двубой“, двамата осъзнават, че са влюбени.

208154_bВ „Стъклен принц“ – кн.2, нахлуваме в главата на Рийд Роял. От силен и властен, изведнъж той се превръща в крехък и изплашен. Предал любимата си и загубил нейното доверие, сега той се пържи на бавен огън. Да, лошите момчета също плачат. Думите са хиляди, но истината всеки път оставя Ела и Рийд обидени. Споменът за предателството му горчи. Всъщност Рийд съзрява емоционално и разбира, че не иска да притежава Ела, а двамата да трептят на една честота. Чувствата им често са огън, понякога – лед, но всъщност всеки има нужда от глътка вода.
В тази част от поредицата Ерин Уот разгръща изключително добре и образите на останалите герои. Те са „УАУ“. Всеки Роял, всеки ученик и учител в „Астор Парк“, второстепенните герои, всички показват характери от нашето ежедневие. Всеки образ е добре разсъблечен и лъсват неговите положителни и отрицателни черти. Братята, които до вчера мразеха „натрапницата“ в дома им, сега са нейн гръб. А кой не мечтае за такива приятели? Приятели, които ще успеят да съберат всяка песъчинка от разпадналия се замък на Роял.

Втора книга завършва с „възкръсването“ на много важен за Ела човек, а трета книга – „Пясъчен замък“, започва с убийство.

Главният заподозрян е не кой да е, това е Рийд Роял. Повдигнатите му обвинения за пореден път 210788_b 212242_bдоказват тъмната страна на богаташите. Падне ли стената на замъка, цялото лицемерно уважение и огромната власт, която парите могат да купят, губят значение. Семейство Роял са изритани, забравени и изметени в пепелта. На мястото на прискърбието и страданието се настаняват пошлост и грозно отношение към мъртвите.
„Пясъчен замък“ трогва и с нежни сцени, забавни ситуации и остроумни диалози. Блестят криминални сцени, които вледеняват и побъркват читателя, на фона на съблазнителните мъже Роял.

Един от тях, който изпъква изключително много е Истън Роял.
На него е посветена книга 4 – „Прокудената наследница“.
А какво се случва в нея, оставям ви да разберете сами. Enjoy!

20180412_201701

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

61225421

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (13 март – 19 март)

Роман на един истински каубой оглавява класацията на Ню Йорк Таймс – Си Джей Бокс, когото …