Начало / България / Петър Чухов ще бъде гост на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата

Петър Чухов ще бъде гост на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата

petyr_chuxov_1110През април 2018 г. в САЩ ще се проведе Национален месец на поезията и Ню Орлиънс е сред местата, където по този повод ще има различни събития. Едни от тях са Нюорлиънският поетически фестивал и панаирът на книгата „Смол Прес”, които ще се проведат на 20, 21 и 22 април. Чухов е поканен от организаторите да чете и да участва в работата на групата „Творчество и превод. Преводачът поет”. Има покана за поетически четения също в Луизианския университет „Ксейвиър” на 19 април, както и в две от библиотеките в системата на Обществената библиотека в Ню Орлиънс – на 18 и 20 април.

indexОсвен че ще говори за съвременната българска литература пред американски поети и литератори, любители на поезията, университетски преподаватели, студенти, ученици, читатели и библиотечни специалисти, Петър Чухов, в качеството си на библиотекар, ще установи партньорски връзки между Обществената библиотека в Ню Орлиънс и Столична библиотека, София.

Гостуването на Петър Чухов на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата, както и другите му участия в Ню Орлиънс по време на Националния месец на поезията, се реализира с финансовата подкрепа на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“.

Прочетете още

smile--644x362

100-те най-продавани книги в „Хеликон“ от издадените през 2018 г.

Устойчива на времето и неподвластна на страсти, класацията на „Хеликон“ отново се явява барометър на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *