Начало / Автори / Любимите питиета на легендарните писатели

Любимите питиета на легендарните писатели

 Порталът flavorwire.com показва кои са били любимите питиета на някои от най-популярните имена в литературата.

1. Ърнест Хемингуей. Любима напитка – коктейл „Мохито”. Въпреки че Хемингуей е асоцииран с всякакви напитки, дори с алкохола по принцип, „Мохито”-то е било неговият фаворит. Винаги е приемал големи количества, когато е бил в Хавана.

2. Оскар Уайлд. Любима напитка – абсент. „Първата фаза е както обикновено след като приемаш концентрат. Втората фаза е когато виждаш жестоки, чудовищни неща, но минеш ли през нея, преминаваш в трета фаза, в която виждаш неща, които искаш да видиш – любопитни и невероятни”, казва той за времето, прекарано в пиене на абсент в кафе „Роял”.

3. Чарлс Буковски. Любима напитка – коктейл „Бойлърмейкър”(съдържание: халба бира и чаша уиски, в отделни чаши – бел.ред.). От съдържанието на този коктейл става ясно, че той е доста силен. Буковски обаче е бил голям любител на чашката и е могъл да се справи с него.

4. Карсън Маккълърс. Любима напитка – топъл чай и шери. Съхранявала микса в термос и го консумирала цял ден. Тя умира от алкохолизъм.

5. Скот и Зелда Фицджералд. Любима напитка – джин със сода и лайм. Скот и Зелда Фицджералд са били суетни алкохолици. Авторът на „Великият Гетсби” признавал, че харесвал джин, защото не се усещал в дъха му.

6. Ан Секстън. Любима напитка – мартини. Пиела по няколко всеки ден.

7. Уилям Бъроуз. Любима напитка – водка с кола. Бъроуз обичал нещата да бъдат опростени. Наричал алкохола „национална дрога”.

8. Дилън Томас. Любима напитка – уиски. Томас обичал да пие уискито чисто. За съжаление, веднъж през 1953 г., поетът умрял след като обърнал 18 чашки.

9. Дороти Паркър. Любима напитка – уиски с лимон. Тя пиела по няколко коктейла на ден, но уиски с лимон бил любимият й. Мартини на второ място.

10. Уилям Фокнър. Любима напитка – уиски/бърбън със захар и листа мента. Този микс е характерен за американците юга. Фокнър също така бил от тези автори, които смятали, че пишат по-добре като са пийнали малко. Затова винаги имал бутилка до леглото си.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …