Начало / Автори / Любимите питиета на легендарните писатели

Любимите питиета на легендарните писатели

 Порталът flavorwire.com показва кои са били любимите питиета на някои от най-популярните имена в литературата.

1. Ърнест Хемингуей. Любима напитка – коктейл „Мохито”. Въпреки че Хемингуей е асоцииран с всякакви напитки, дори с алкохола по принцип, „Мохито”-то е било неговият фаворит. Винаги е приемал големи количества, когато е бил в Хавана.

2. Оскар Уайлд. Любима напитка – абсент. „Първата фаза е както обикновено след като приемаш концентрат. Втората фаза е когато виждаш жестоки, чудовищни неща, но минеш ли през нея, преминаваш в трета фаза, в която виждаш неща, които искаш да видиш – любопитни и невероятни”, казва той за времето, прекарано в пиене на абсент в кафе „Роял”.

3. Чарлс Буковски. Любима напитка – коктейл „Бойлърмейкър”(съдържание: халба бира и чаша уиски, в отделни чаши – бел.ред.). От съдържанието на този коктейл става ясно, че той е доста силен. Буковски обаче е бил голям любител на чашката и е могъл да се справи с него.

4. Карсън Маккълърс. Любима напитка – топъл чай и шери. Съхранявала микса в термос и го консумирала цял ден. Тя умира от алкохолизъм.

5. Скот и Зелда Фицджералд. Любима напитка – джин със сода и лайм. Скот и Зелда Фицджералд са били суетни алкохолици. Авторът на „Великият Гетсби” признавал, че харесвал джин, защото не се усещал в дъха му.

6. Ан Секстън. Любима напитка – мартини. Пиела по няколко всеки ден.

7. Уилям Бъроуз. Любима напитка – водка с кола. Бъроуз обичал нещата да бъдат опростени. Наричал алкохола „национална дрога”.

8. Дилън Томас. Любима напитка – уиски. Томас обичал да пие уискито чисто. За съжаление, веднъж през 1953 г., поетът умрял след като обърнал 18 чашки.

9. Дороти Паркър. Любима напитка – уиски с лимон. Тя пиела по няколко коктейла на ден, но уиски с лимон бил любимият й. Мартини на второ място.

10. Уилям Фокнър. Любима напитка – уиски/бърбън със захар и листа мента. Този микс е характерен за американците юга. Фокнър също така бил от тези автори, които смятали, че пишат по-добре като са пийнали малко. Затова винаги имал бутилка до леглото си.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …