На фокус
Начало / Свят / Опра разкри съветите на Мая Анджелоу за любовта и живота

Опра разкри съветите на Мая Анджелоу за любовта и живота

201305-omag-otalks-angelou-949x534Телевизионната водеща Опра Уинфри вероятно дълго време ще държи първенството като топ съветник в житейската сфера, но добре знаем, че зад всяка велика жена стои друга, интелигентна нейна менторка. За Опра това е легендарната писателка Мая Анджелоу, отбелязва сайтът Bookstr.

Телевизионното гуру наскоро разкри, че се е обърнала към творбите на Анджелоу и активистките й примери в моменти на трудни изпитания: „Всеки път, когато някое писание в медиите ме разстройва, си мисля как Мая би ми казала „Скъпа, ти нямаш нищо общо с това“. Аз й отвръщам, че не е честно да се пишат лъжи, а нейните думи са „Който седи зад клавиатурата, си мисли „Как мога да продам тази история?“

Слуховете около десетилетната й връзка с преподавателя Стедман Греъм винаги предизвикват неприятни емоции у водещата. Опра винаги се стреми да разбере на какво се дължат спекулациите около това, че нямат брак или деца: „Затова намалих публичните си изяви с него. Защото всеки път, когато се появи нова наша съвместна снимка, се ражда и нова история“.

Не е чудно, че Уинфри се е обърнала именно към късните творби на Анджелоу за сила и съвет – писателката е уверена в правотата на избора си и не се сравнява с другите. И явно Опра следва този подход, когато прави своите избори. „Единственият случай, в който измених на себе си, беше, когато попитах Стедман какво би се случило с нас, ако се бяхме оженили. А отговорът му беше „Нямаше да сме заедно“. Нямаше, защото бракът изисква различен мироглед. Неговата интерпретация на ролите на съпруг и съпруга е доста традиционна и аз нямаше да се впиша в нея“, споделя Уинфри.

Прочетете още

AlexBanayan

Алекс Банаян: „Представата, че си успешен, ако имаш власт, е погрешна“

Време е Гейтс, Возняк, Бъфет да предадат опита си на младите Авторът на книгата „Третата …