Начало / България / Три книги, с които да посрещнете пролетта

Три книги, с които да посрещнете пролетта

Ако има ден, който заслужава да е истински празник, обаче в календара си е отбелязан с нормалното черничко – това е Първа пролет…

tulips-2214156_1920

Само да наближи, и нещо в нас започва да играе…

Ще си кажете, че сме непоправими романтици – нали работата ни е между книгите… И това е вярно, но има и още нещо – с пролетното равноденствие светлината вече е толкова много, че ние окончателно се будим за живот!

Затова и зададе ли се Първа пролет, сме пълни с идеи, иска ни се да правим сто неща наведнъж…

Смята се, че щом светлината навън е повече, самите ние ставаме по-съзнателни. Затова от древни времена пролетният период се свързва с момента, когато полагаме основите на нещо ново. Ето, например земеделците посяват мъничкото семенце в земята, та от него да изникне растение, то пък да даде плодовете си…

Така е и с нашата природа. Ако сега засеете в ума си добра мисъл, ще видите, че съзнанието ви ще се промени през месеците, които предстоят.

Астрологията гледа на началото на пролетта и като начало на материално проявление. С други думи, каквито усилия сме положили, това ще покълне от плодородната почва на ума и отношенията ни.

Равноденствието мени точния си момент

Тази година то се пада в четири и петнайсет следобед на 20 март. Може символично да се захванете с нещо именно в този момент… Нещо добро, което да донесе в живота ви много радост.

prolet_cr02_cr

Книгите ще ни помогнат да почувстваме истински пролетта

Моментът е такъв, че самият ни организъм започва да работи по различен начин. Изведнъж усещаме в себе си прилив на енергия. Заедно с това ни се иска да изглеждаме по-добре.

Ето нещо, от което Джей Джей Смит безспорно разбира. Точно излезе най-новата книга от автора на „Плосък корем без упражнения“ и „Зелени смути рецепти“. В „Трайно отслабване без глад и изтощение“ Джей Джей Смит ще ви покаже колко лесни са петте стъпки, водещи едновременно до вътрешно удовлетворение и прекрасното усещане, че изглеждаме добре.

Може да се включите и в „Зоната“ – това е хранителен режим, който препоръчва да се храним по малко, но сравнително често през деня… Много важни в зоната са водата и физическата активност. Д-р Бари Сиърс, който й посвещава и книга, казва, че така ще се сдобием с много енергия и виталност.

Щастието обаче идва и отвътре… Майк Викинг ни показва най-различни методи от най-различни кътчета на света да ни е добре. „Малък наръчник по люка“ всъщност е от автора на „Малък наръчник по хюга“. А това вече звучи добре…

Това са нашите три кратки рецепти да посрещнете пролетта…

А иначе ви пожелаваме да пътувате, да се смеете и разбира се, да четете повече… Слънцето ще свети, а на нас ще ни е добре. Нали точно това е пролетта!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

210203131619-restricted-02-jeff-bezos-career-unf-1024x708

Книгите са най-атрактивната онлайн стока според Джеф Безос

„Амазон“ е това, което е, благодарение на тях Най-големият онлайн магазин в света от дълго …