Начало / Свят / Новата книга на Малала е посветена на бежанската криза

Новата книга на Малала е посветена на бежанската криза

184337_bМалала Юсафзаи определено не е типичното 20-годишно момиче, отбелязва сайтът Bookstr. Когато не е заета с обучението си в университета Оксфорд, тя защитава правата на момичетата за качествено образование по целия свят. На 17 години тя се превърна в най-младият носител на Нобеловата награда за мир, а междувременно вече е изключително продаван автор с книгата си „Аз съм Малала”, издадена през 2013 г. и продадена в над два милиона екземпляра.

Тя е биографичен разказ за борбата й за равни права в образованието, прострелването й в главата от талибаните, оцеляването и продължаването на активистката й дейност. Миналия октомври тя публикува и издание д рисунки, разказващо историята й на достъпен за по-малката аудитория начин. И това съвсем не е всичко.

На 4 септември предстои издаването на втората й книга „We Are Displaced”, която този път представя бежанския й опит. С нея тя ще се опита да накара по-младите й читатели да разберат какво е „да загубиш дома, общността и целия си познат свят”. Творбата се базира на личния й опит, както и наученото от Малала при срещите й с други момичета при посещенията й в бежанските лагери. Целта на младата нобелова лауреатка е да помогне на хората да разберат бежанската криза и да провокира състрадание към хората, прогонени от домовете си заради военни конфликти. Самата Малала обяснява: „Това, което се губи сред статистиката в съвременния контекст на бежанската криза, е човечността”.

Всички приходи от новата й книга ще отидат във фонда, основан от Малала и работещ за осигуряване на достъп до гимназиално образование на застрашени от отпадане момичета по целия свят.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!