Начало / България / Месецът на любовта идва с „Малки думи на обич” от Инна Учкунова

Месецът на любовта идва с „Малки думи на обич” от Инна Учкунова

211407_bОтново е това време от годината. Не, не Коледа, а началото на февруари и предстои празникът на влюбените. Тази година Св. Валентин идва със слънце, носещо пролетта в себе си. „Искам да направя с теб онова, което пролетта прави с черешовите дървета”, пише Пабло Неруда, а ние използваме прекрасния му цитат, за да ви съобщим, че излиза още едно заглавие от Инна Учкунова, посветено на любовта във всичките ѝ измерения.

Книжката е със заглавие „Малки думи на обич”, издадена е от „Хеликон” и представя цитати за любовта от световноизвестни писатели. Щастливата любов, споделената любов, голямата любов. Но също и трагичната любов, болезнената любов, старата любов, изгубената любов. Плътска или платоническа, любовта винаги е там, дори когато не я виждате.

Тази книжка имa за цел да открие начина, по който романисти и поети са изразявали любовта. Тя цели също да ви накара, след като я прочетете, да кажете нещо много красиво на обичния си.

Откривайте и преоткривайте любовта, книгите и поезията всеки ден, защото какво е животът без любов, без Неруда, Руми, Каббани, без къмингс, Превер, Маркес и Кафка, без Бредбъри, Стайнбек, Флобер, Ремарк, Казандзакис…

Има книги и любови, които трябва да откриете и да изживеете!

Ако харесвате празника на влюбените и искате да зарадвате половинката си с красив подарък, обяснение в любов, поднесено с помощта на големи писатели, или искате да разчувствате и мотивирате някого (дори самите себе си) да отвори сърцето си, това е вашата книжка.

А може би усещате пеперуди не в стомаха, а направо в дробовете и в петите си, обичате някого, страдате за някого, някой ви липсва, а не знаете как да му опишете всичко това така, че да ви разбере? Иска ви се да имахте правилните думи подбрани и събрани, за да можете само да му ги прочетете – е, това отново е вашата книжка.

210461_bТова, както стана дума, е второто заглавие от Инна Учкунова, събрало мисли за любовта. Силната трепетна емоция можете за изживеете и с „Докато сърцето се надява”. В него Инна цитира писма на велики писатели и техните музи и разказва щастливите им, невероятни, но доста честно и трагични истории. По случай месеца на навярно единственото непреходно чувство, очаквайте „Докато сърцето се надява” и с твърда подвързия, идеална за подарък.

Ето няколко цитата, които можете да откриете в „Малки думи на обич”:

 

 

Душа душата среща на устните на двама влюбени.

Пърси Биш Шели

 

Ако ти можеш да преживееш и един ден, без да разбереш как съм и какво правя, значи можеш и всички останали дни.

Лев Толстой

 

Всяка любов и всяко приятелство е история за внезапно преобразяване. Ако ти си същият човек след това, значи не си обичал достатъчно силно.

Елиф Шафак

 

Ти ще ме нараниш, но какво значение има това? Ако съм обречена да страдам, то нека е в твоите ръце, твоите красиви ръце…

Жан-Пол Сартр

 

Едва когато започнах да чувствам физическа болка всеки път, щом ти излезеше от стаята, осъзнах, че съм влюбен в теб…

Шодерло дьо Лакло

 

– Какво искаш? Да ме погубиш ли?

– Да, точно това искам. [отвърна тя]

– Добре – казах аз, – защото и моето желание е същото…

Ърнест Хемингуей

 

– Виждаш ли колко е хубава стаята ти? – каза тя.
– Хубава е, защото ти си тук – казах аз. – Тя никога вече няма да бъде предишната, тъй както ти си била тук.

Ерих Мария Ремарк

 

Прочетете още

221316_b

165 анекдота за известни личности – хумор, над който се мисли

Инна Учкунова предлага да общуваме интелигентно и с усмивка Те са учени, политици, художници, композитори, …