Начало / Свят / „Винтидж” преиздава най-известните творби на Дикенс

„Винтидж” преиздава най-известните творби на Дикенс

Издателство „Винтидж” ще публикува отново класическите творби на Чарлс Дикенс, съобщава „USA тoday”. Тази инициатива е по случай 200-годишнината от рождението на големия викториански автор. На пазара ще излязат съответно: „Bleak House” (3 януари), „Дейвид Копърфийлд”, „Трудни времена”, „Големите надежди”, „Оливър Туист” (10 януари), „Повест за два града” (6 март).

Книгите ще бъдат и с нови корици, чиито дизайн е дело на художничката Меган Уилсън, и илюстратора Питър де Сев. „Дизайнът е вдъхновен от викторианските издания и вестници, за които Дикенс е писал”, казва тя. „Тъй като той е бил вербален карикатурист, направих проучване на карикатурите през ХVІІІ и ХІХ век, когато те са били най-популярни”.

Чарлс Дикенс е роден през 1812 г. в Англия. Той е една от най-забележителните фигури от Викторианската епоха и в британската литература изобщо. Характерно за него е, че публикува творбите си на части, като поредица, за да поддържа интереса на читателите. Повлиял е на редица от най-големите съвременни автори. Литературният му псевдоним е Боз. Умира през 1870 г. в Англия.

Свързани заглавия
Майкъл Симс събра в книга най-доброто крими от Викторианската епоха
Намерен е аудио запис на „Коледна песен”
Бум на евтини класики във Великобритания
„Кеймбридж” ще публикува ръкописа на „Големите надежди”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …