Начало / Свят / Хиляди ръкописи на Стивън Кинг бяха унищожени при нелеп инцидент

Хиляди ръкописи на Стивън Кинг бяха унищожени при нелеп инцидент

S_King-645x458Почитател на Стивън Кинг беше застигнат от жесток инцидент, който вероятно го е довел до границата на инфаркта – там, където са всички останали фенове на Краля на ужаса, отбелязва сайтът Gizmodo. Голяма част от частна колекция с творби на Кинг, в това число оригинални ръкописи, е изгубена при инцидент.

Колекцията е собственост на Джералд Уинтърс, който от 20 години обикаля по целия свят и колекционира ценни артефакти от творчеството на Краля, оформяйки малък музей. Миналата година той дори се мести от Тайланд в Бангор, Мейн, където самият Кинг живее и където започва да споделя богатството си с други почитатели. Но миналата седмица го застига бедствие под формата на наводнение, което потапя хиляди първи издания, ръкописи и редица други неимоверно редки предмети, свързани с творческия процес на Стивън Кинг.

Според местния вестник Бангор Дейли, причината за наводняването на мазето, където са се съхранявали предметите, е спукване на централен водопровод. Това е довело до заливане на помещенията с вода с височина над метър, което пък е унищожило редица безценни документи – почти 90% от колекцията на Уинтърс, която включва още творби с автограф на Толкин, Джордж Р. Р. Мартин и други известни писатели.

При нормални обстоятелства колекцията се съхранявала на по-високи етажи в сградата, но наводнението се е случило точно по времето, когато Уинтърс правел реорганизация и разместването поставило ръкописите на пътя на прииждащата вода. „Няма нищо, което да може да замени унищожените предмети“, твърди собственикът им пред местния вестник.

Прочетете още

232982

Кралят на ужасите стана на 76

Името му все така е гаранция за бестселъри Стивън Кинг навършва 76 на 21 септември – …