Начало / Свят / Хиляди ръкописи на Стивън Кинг бяха унищожени при нелеп инцидент

Хиляди ръкописи на Стивън Кинг бяха унищожени при нелеп инцидент

S_King-645x458Почитател на Стивън Кинг беше застигнат от жесток инцидент, който вероятно го е довел до границата на инфаркта – там, където са всички останали фенове на Краля на ужаса, отбелязва сайтът Gizmodo. Голяма част от частна колекция с творби на Кинг, в това число оригинални ръкописи, е изгубена при инцидент.

Колекцията е собственост на Джералд Уинтърс, който от 20 години обикаля по целия свят и колекционира ценни артефакти от творчеството на Краля, оформяйки малък музей. Миналата година той дори се мести от Тайланд в Бангор, Мейн, където самият Кинг живее и където започва да споделя богатството си с други почитатели. Но миналата седмица го застига бедствие под формата на наводнение, което потапя хиляди първи издания, ръкописи и редица други неимоверно редки предмети, свързани с творческия процес на Стивън Кинг.

Според местния вестник Бангор Дейли, причината за наводняването на мазето, където са се съхранявали предметите, е спукване на централен водопровод. Това е довело до заливане на помещенията с вода с височина над метър, което пък е унищожило редица безценни документи – почти 90% от колекцията на Уинтърс, която включва още творби с автограф на Толкин, Джордж Р. Р. Мартин и други известни писатели.

При нормални обстоятелства колекцията се съхранявала на по-високи етажи в сградата, но наводнението се е случило точно по времето, когато Уинтърс правел реорганизация и разместването поставило ръкописите на пътя на прииждащата вода. „Няма нищо, което да може да замени унищожените предмети“, твърди собственикът им пред местния вестник.

Прочетете още

241189_b

В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, …