Начало / Свят / „Уотърстоунс” определи „Моята борба” за „перфектен коледен подарък”, после се извинява

„Уотърстоунс” определи „Моята борба” за „перфектен коледен подарък”, после се извинява

Обект на веригата книжарници „Уотърстоунс” в Хъдърсфийлд, Западен Йоркшир, определи „Моята борба” от Адолф Хитлер за „перфектен коледен подарък” и „основно четиво”. Книгата от 1925 г., представяща идеите на диктатора, била включена в специална промоция. Оплаквания на клиенти обаче принудили компанията да прекрати това и да се извини за случилото се, информира британският „Телеграф”.

„Извиняваме се за объркването. Ще се свържем с всичките си книжарници от веригата, за да не допускат подобна грешка отново. Очевидно подобни определения не са подходящи за тази книга”, заявиха от „Уотърстоунс”.

Въпреки това обаче Джонатан Ливайн, 44-годишен търговец от Манчестър от еврейски произход, твърди, че е видял книгата с такива определения в книжарници в Манчестър, Ливърпул и Чешир. „Бих искал да получа обяснение за решението на „Уотърстоунс” да промотира тази гнусна творба. Когато попитах служител в Манчестър какво означава това, той ми отговори, че книгата е коледен бестселър – неподходящо определение за тази омразна работа”, гневи се той.

От веригата обаче не са съгласни с обвиненията на Ливайн: „Не сме съгласни, че активно сме промотирали тази книга. Нашите клиенти могат да имат собствено мнение и сами да решат дали да купят дадена стока или не”.

Свързани заглавия
Всяка книжарница „Уотърстоунс” с индивидуални промоции
Мамут пое управлението на „Уотърстоунс“
„Уотърстоунс“ се отказва от промоциите „Три книги на цената на две“
Търговец в Катар препоръча „Моята борба”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …