Начало / Свят / „Уотърстоунс” определи „Моята борба” за „перфектен коледен подарък”, после се извинява

„Уотърстоунс” определи „Моята борба” за „перфектен коледен подарък”, после се извинява

Обект на веригата книжарници „Уотърстоунс” в Хъдърсфийлд, Западен Йоркшир, определи „Моята борба” от Адолф Хитлер за „перфектен коледен подарък” и „основно четиво”. Книгата от 1925 г., представяща идеите на диктатора, била включена в специална промоция. Оплаквания на клиенти обаче принудили компанията да прекрати това и да се извини за случилото се, информира британският „Телеграф”.

„Извиняваме се за объркването. Ще се свържем с всичките си книжарници от веригата, за да не допускат подобна грешка отново. Очевидно подобни определения не са подходящи за тази книга”, заявиха от „Уотърстоунс”.

Въпреки това обаче Джонатан Ливайн, 44-годишен търговец от Манчестър от еврейски произход, твърди, че е видял книгата с такива определения в книжарници в Манчестър, Ливърпул и Чешир. „Бих искал да получа обяснение за решението на „Уотърстоунс” да промотира тази гнусна творба. Когато попитах служител в Манчестър какво означава това, той ми отговори, че книгата е коледен бестселър – неподходящо определение за тази омразна работа”, гневи се той.

От веригата обаче не са съгласни с обвиненията на Ливайн: „Не сме съгласни, че активно сме промотирали тази книга. Нашите клиенти могат да имат собствено мнение и сами да решат дали да купят дадена стока или не”.

Свързани заглавия
Всяка книжарница „Уотърстоунс” с индивидуални промоции
Мамут пое управлението на „Уотърстоунс“
„Уотърстоунс“ се отказва от промоциите „Три книги на цената на две“
Търговец в Катар препоръча „Моята борба”

Прочетете още

1387639683_0_800x

70 години след смъртта си, с „Човекът, за когото всички се грижат“ Елин Пелин е по-жив от всякога

                      На 3 декември 1949 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.