Начало / Свят / 8 семейства от фентъзи книги, към които бихме искали да се присъединим

8 семейства от фентъзи книги, към които бихме искали да се присъединим

ил.1.главнаЕдно от нещата, заради които обичаме фентъзи жанра е, че виждаме как дори и хората със супер сили трябва да се разправят със семействата си. Някои от фантастичните кланове обаче са просто очарователни. Ето осем семейства, към които много бихме искали да се включим:

ил.2.дейвис„Дийвисови“ от Алън Фостър

Представете си живота, ако семейство магьосници, а не мъгъли беше отгледало Хари Потър. Детството му доста би приличало на това на Симуон Дийвис, чието семейство се състои от необикновени хора. В училище Симуон и сестрите му учат магии като част от програмата си. Но когато бутилка с „Истина“ е открадната от местната аптека, нещата отиват на зле. Могат ли Симуон и сестрите му да използват свята необикновеност, за да спасят положението?

ил.3.нишката, която свързва костите„Нишката, която свързва костите“ от Нина Хофман

Том Ренфилд вижда духове – не точно талант, с който бихте се хвалили наляво-надясно, освен ако не искате да ви затворят в лудница. Когато попада на Лаура Болт, той разбира, че свръхестествените му способности се простират доста по-далеч от това да говори с мъртвите и тя има нужда от помощта му. Въпреки, че семейството от вещици на Лаура не функционира правилно, то се състои от много интересни хора, с които бихме искали да прекараме празниците си.

ил.4.сестра светлина, сестра мрак„Сестра Светлина, сестра Мрак“ от Джейн Йорен

Феновете на Ария Старк и Игрит от „Игрите на глада“ ще се влюбят в тази история за две сестри, едната от които носи светлина, а другата – мрак. Легендата започва с историята на Джена – момиче, изоставено три пъти и накрая приютено от група жени, последователки на богинята Алта. Или става дума за сестра ѝ, Скада, чието рождение е предсказано в пророчество? Двете сестри трябва да се борят заедно, за да спасят света от апокалипсис (а ние нямаме нищо против да помагаме).

ил.5.чарли и шоколадовата фабрика„Чарли и Шоколадовата фабрика“ от Роалд Дал

Семейство Бъкет са бедни, но според нас си имат своите златни билети – сърцата им от злато, с които учат Чарли какво наистина е важно в живота. Благодарение на това, когато Чарли стига до края на предизвикателствата в „Шоколадовата“ фабрика на Уили Уонка, печели голямата награда – доверието на Уонка. Душата на това семейство са бабата и дядото на Чарли.

ил.6.фантастичната четворка„Фанастичната четворка“ от Стан Лий и Джак Кърби

Фантастичната четворка е пъстър екип от различни супергерои, които, събрани заедно, образуват страхотно семейство, което се бие със злото: Господин Фантастичен, Невидимата жена (Сюзън Сторм), Човека-факла (братът на Невидимата жена) и любвеобилният им приятел Нещото. Това е първата история за супергерои, която превръща „Марвел Комикс“ от малко издателство в конгломерата, който е в момента.

ил.7.хрониките на нарнияХрониките на Нарния“ от К. С. Луис

Точно преди да избухне Втората световна война в Англия, хиляди ученици са евакуирани в провинцията, за да бъдат предпазени от бомбардировките в Лондон. По това време три момичета отиват да живеят в дом близо до К. С. Луис. Той казва след време, че благодарение на тях обиква децата и именно те го вдъхновяват за „Лъвът, Вещицата и дрешникът“. Класиката представя историята на четирите деца Питър, Сюзън, Едмънд и Луси, които откриват портал към вълшебната земя на Нарния в гардероба си. Тези деца представляват семейство, което е заедно в добро и зло и ние бихме искали да сме част от вълшебния им свят.

ил.8.прелестни създанияПрелестни създания“ от Ками Гарсия и Маргарет Стоъл

Също като Итън Уейт сме привлечени към мистериозната Лена Дъчанес и нейното Кастър (магьосническо) семейство. Но семейство Кастър е разделено на два лагера: на светлината и на мрака. А времето на Лена изтича. Скоро ще бъде разпределена към една от двете воюващи групи. Но дори и тъмната страна на семейството си има своето очарование.

ил.9.игра на троновеИгра на тронове“ от Джордж  Р. Р. Мартин

Очевидно повечето фамилии в „Игра на тронове“ са типичен пример за такива, от които бихме странили – с всичките им кръвосмешения, отцеубийства и пр., и пр. Но едно семейство се отличава сред останалите като порядъчни хора, с които бихме искали да прекараме зимата: семейство Старк. Роб поема семейното наметало след смъртта на баща си, а Джон и Санса воюват заедно, за да спасят най-малкия си брат. Стискаме палци, че това семейство, което се явява слънчев лъч в света на мрака, ще преживее дългата зима на Мартин.

 

Превод Кристина Цонева, по материали от „Мери Сю“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

01

Цветина Цолова: Много студенти ще се припознаят в герой от „Случаят с третата сила“

Ърбън фентъзи с отличен хумор Това е трета книга на Цветина Цолова, след сборника с разкази …