Начало / Любопитно / Знаете ли кой е Джо Хил?

Знаете ли кой е Джо Хил?

249bd22039baa4aeb526324d2a0a21ec--bookworm-problems-we-are-familyМоже би сте чували за писателя Джо Хил, обявен от мнозина за „основен играч във фантастиката от ХХI век“, „нов майстор в областта на съспенса“, „един от най-уверените и сигурни нови гласове в хоръра и мрачното фентъзи“. Може би дори сте чели книгите му, последната от които – „Пожарникарят“ – излезе на български през 2017 г. А знаете ли, че той е син на Стивън Кинг? Вероятно не и това е неговото желание, пише сайтът Bookstr.

Наскоро Хил разкри как гради писателска кариера в сянката на световно известния си баща. И основният му коз е фамилията – Хил. По рождение Джо Кинг, той променя името си, за да постигне сам писателски успех. Голямото му желание е историите му да бъдат публикувани „поради правилната причина – защото са харесвани, а не защото някой харесва баща ми“. Под това име той постига и първия си успех, запазвайки с редакторите и издателите си тайната на известния му родител. Дебютният му роман „Кутия с форма на сърце“  излиза от печат през 2007 г., без секретността да е нарушена.

Все пак Кинг има участие в писателската кариера на Хил, който постига първия си успех, когато вече е женен и с две малки деца. „Няколко години живях от щедростта на родителите си, докато се опитвах да пиша“, разказва Джо.

Въпреки че не иска да се възползва от успеха на баща си, Хил се е учил от писателските му наставления. Но постепенно се утвърждава, а през тази година пише сценарии за филмовата адаптация по последната си книга – комиксът „Locke & Key“.

owenking

Прочетете още

241189_b

В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, …