Начало / Свят / Гришам: В сравнение с Тръмп, Обама изглежда супер

Гришам: В сравнение с Тръмп, Обама изглежда супер

John-Grisham-Naomi-LoomisAвторът на бестселъри Джон Гришам, който не се свенеше шумно да критикува Барак Обама по време на мандата му, призна, че в светлината на „страдания“, които причинява управлението на Доналд Тръмп, 44-ият президент на САЩ му липсва.

„Никога не съм бил голям фен на Обава. Като човек мисля, че е чудесен, но като политик го смятам за зле подготвен. Но ретроспективно той изглежда супер, в сравнение с това, което изстрадваме в момента, той е чудесен. В момента говори носталгията, но той е много по-добър от Тръмп и ни липсва“, заяви Гришам в интервю за Радио 4 на ВВС, цитиран от Индипендънт. По отношение на преизбирането на Тръмп през 2020 г. той коментира: „Надявам се, че не, но аз и не вярвах че изначално ще го изберат“.

Гришам живее в Шарлотсвил, Вирджиния и е шокиран от скорошната вълна на насилие там. „Все още сме шокирани, тези хора не са от Шарлотсвил. Те избраха нашето кокетно колежанско градче за свое бойно поле. Защо ние го отнесохме?“ Попитан дали премахването на паметници на Конфедерацията ще реши ситуацията, Гришам предлага алтернатива: „Не приемам идеята за събарянето на исторически паметници, защото не смятам, че историята трябва да се интерпретира в зависимост от настоящия контекст. Паметниците разказват само едната страна на конфликта. Смятам, че до тези на Конфедерацията трябва да има други, разказващи другата страна на историята“.

Новата книга на Джон Гришам „The Rooster Bar“ вече се продава в англоговорещия свят от 24 октомври.

Прочетете още

left-handed

Леворъките пишат по-живо

Факт е – твърдят го психолозите. Защото точно по-сръчните с лява ръка имат перфектно развито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *