Начало / България / Кристиан Талев – Криско: „Пътят нагоре“

Кристиан Талев – Криско: „Пътят нагоре“

209855_bИмало едно време момче със смъкнати гащи и наръфана шапка, което слушало 2Pac, Eminem и ЪпсурТ, карало скейт и ходело на купони. На 17 години Кристиан започнал с опитите си да прави инструментали и да пише текстове за песни. Тогава в България нямало много модели за подражание, а родителите и приятелите му си мислили, че хобито му с времето ще отмине. Момчето обаче знаело какво му е в главата, мечтаело да прави прави различни неща и било амбицирано да успее.

Кристиан се превърнал в Криско. Работил упорито и дисциплинирано, експериментирал. Имал върхове и падове. С известността си натрупал самочувствие на успял човек, но си спечелил и завист, и спекулации в медиите. Бил обграден от хора, които се опитвали да се възползват от известността му, но и от лоялни и добри приятели, с които обиколил света. Създал собствен лейбъл и решил да подаде ръка на младите артисти. Хитовите му парчета станали сред най-гледаните в YouTube, a публика от десетки хиляди човека започнала да скандира имената на песните му. Mинистърът на културата му изпратил поздравително писмо за рождения ден през пролетта на 2017 г., а няколко месеца по-късно Криско се разписал и като първия български поп артист, сключил договор със световния гигант Warner Music.

Сега безапелационният идол на българските тийнейджъри издава и първата си книга – „Пътят нагоре“.

В нея изпълнителят разказва за всички неща, които е премълчавал в интервютата и публичните си прояви, защото е смятал, че трябва да бъдат достояние не за абсолютно всички, а само за тези, които наистина се интересуват. В посвещението си към читателите Криско казва: „Тази книга е за тези от вас, които наистина ме харесват, за моите фенове. От страниците ѝ ще разберете повече за живота ми извън сцената. Ще научите неща, свързани с марката „Криско“, но ще ви запозная и с Кристиан Талев.“

„Пътят нагоре“ и издателски проект на „БГкнига“, реализиран в парньорство с Facing The Sun – българо-немска компания за професионално управление на дигитално съдържание, авторски права и мениджмънт на изпълнители. Сред най-известните имена на българската сцена, с които Facing The Sun работят, са Криско, ЪпсурТ, Тита, Лора Караджова, Сантра и Дивна.

Пред Lira.bg издателите на „Пътят нагоре“ споделят, че зад проекта им стои убедеността, че Криско може да повлияе на едно цяло поколение в положителна посока. По издаването на книгата работи екип от професионалисти, в това число и младият художник Марко Марков, който създава flip book анимация за живота на Криско.

Книгата с меки корици ще излезе на 6 ноември, а с твърди – през втората половина на месеца.

Пловдивските читателите ще имат възможност да видят лично с Криско и да вземат автограф от него в книжарница „Хеликон“ на 24.11.2017 г. от 11 ч.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!