Начало / България / Скритият коз на Кристин Димитрова

Скритият коз на Кристин Димитрова

Cover KD_frontНа 2 ноември ще излезе третата книга с разкази на Кристин Димитрова „Като пристигнеш, обади се“ (изд. „Обсидиан“). Както и в предишните две − „Любов и смърт под кривите круши“ и „Тайният път на мастилото“ − и тук разказите са 21. Независимо от заглавието, пътуването рядко е на преден план. Но дори когато не пътуват физически, героите са на някакво пътешествие − предстои им промяна, осъзнаване, спасителни действия, отмъщение, приемане на новото или… смърт. Сред тях има влюбени и развеждащи се, офис лъвове и безработни, умиращи и започващи живота си. Светът около тях е разместен и хаотичен − близките им са емигранти, приятелите им са чужденци, децата им следват из Европа, родителите им са избягали по други държави, културата им е глобализирана, телевизията и интернет са новият им дом.

Кристин Димитрова пак ни изненадва с това, което умее до съвършенство – да поведе читателя през лабиринта на собственото му всекидневие и да го изведе в една непозната страна. Разказите ù балансират върху високо опънатото въже между хумора и драмата. Героите в тях са заседнали из плитчините на живота, но ненадейно се изправят пред големите истини за себе си и тези наоколо. И тогава следва шанс за отмъщение, внезапна надежда за по-добър живот или възторжен прескок в отвъдното.

kristin_1_10503436Това е своеобразен епос за днешна България – за този наш хаотичен свят, пълен с неразчистени отношения и ненаказани престъпници, в който обаче достойнството понякога се оказва по-силно от страданието. В картите, които човек държи в ръце, винаги може да се окаже, че има скрит коз и той да донесе победата.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC_2300-0

Три въпроса към… Димана Иванова

Новата ни рубрика ви представя хора, които трудно се разделят с книгите… Избрахме си Димана …