Начало / Свят / Новият филм „Мъжете, които мразеха жените” вдигна отново продажбите на книгата

Новият филм „Мъжете, които мразеха жените” вдигна отново продажбите на книгата

Филмът на Дейвид Финчър по първата книга от трилогията на шведския автор Стиг Ларшон „Милениум” – „Мъжете, които мразеха жените”,  е един от най-очакваните през празничния сезон. Прожекцията, която от днес е по големите екрани в САЩ,  доведе до скок в продажбите на преиздадения бестселър, съобщава publishersweekly.com.

Издателство „Винтидж”, което е част от „Нопф”,  преиздаде творбата на 8 ноември, като я пусна на цена от15, 95 долара. Само до края на миналия месец от нея са продадени 1,3 милиона копия. „Винтидж” също така пусна на пазара и „пакет” с 3-те части. Той е на цена 29,99 долара.

„Мъжете, които мразеха жените” вече беше филмиран в Швеция през 2009 г. Сега предстои да видим холивудската версия. В нея участват Даниъл Крейг и Руни Мара. Филмът ще се завърти в България от 6 януари 2012 г.

Трилогията на Ларшон се състои от книгите „Мъжете, които мразеха жените”, „Момичето, което си играеше с огъня” и „Взривената въздушна кула”. Тя се превърна в световен бестселър през последните няколко години.Стиг Ларшон почина от сърдечен удар през 2004 г. на 50 години преди книгите му да станат бестселъри.

Свързани заглавия
„Мъжете, които мразеха жените“ се продаде в 2 млн. тираж
Стиг Ларшон влиза в програмата на Харвард

Трилогията „Милениум“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …