Начало / Свят / Последният том на пътешественика Патрик Лий Фермор започва от България

Последният том на пътешественика Патрик Лий Фермор започва от България

Последният, трети том за европейското пътешествие, което Патрик Лий Фермор е направил на крак, ще излезе през 2013 г., информира „Гардиън”. Първите 2 части са сред класическите книги за пътувания – „Време на подаръци” (1977 г.) и „Между горите и водата” (1986 г.). Последната книга, която все още няма определено заглавие, е изготвена по ръкопис, оставен от автора, който почина на 96 години през юни тази година. Издателство е „Джон Мъри”.

В книгата ще бъде продължена историята за пътешествието в Европа, което Фермор извършва на пеш през 1933/34 г. Той изминава пътя от Холандия до Истанбул, като минава през Германия, движи се по река Рейн, стига до Унгария, река Дунав го отвежда в Румъния. Втората част свършва когато той точно ще пресича Дунав от Румъния в България.

Сър Патрик Лий Фермор е писател, учен и войник, роден 1915 г. Той играе важна роля при Критската съпротива по време на Втората световна война. Заради книгите си „Време на подаръци” и „Между горите и водата” е считан за най-големия британски пътуващ автор. Журналист от „Би Би Си” го нарича „нещо между Индиана Джоунс, Джеймс Бонд и Греъм Грийн”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …