Начало / Свят / Покривен поет получи договор за стихосбирка

Покривен поет получи договор за стихосбирка

Шотландецът Уилям Летфорд, който пише поезия по дъски и керемиди на покриви, получи договор за стихосбирка, пише „Индипендънт”. Летфорд е работник, който прави и поправя покриви на сгради. Над 30 свои произведения е оставил по работни материали в своя роден град (Стърлинг).
„Харесва ми идеята стиховете да не бъдат намерени дълго време. А после да бъдат открити със всичките им поправки. Не ги подписвам и не си водя бележки къде са. Никой, освен хората, с които работя, не знае, че са там. Не съм планирал някога да бъдат намерени. Предполагам тези, които са на дъски, ще оцелеят. За другите, които са на керемиди, не съм сигурен. Би било невероятно, ако някой след 100 години попадне на тях”, обяснява авторът.

Шотландецът споделя, че е започнал да пише стихове още като много малък, а негов начален учител му вдъхва увереност в собствените качества.
Неговата първа книга, „Откос”, ще бъде на пазара през ноември 2012 г. Тя ще бъде на строителна тематика. Още през 2008 г. Уилям Летфорд е обявен от Шотландския книжен тръст за „един от най-поразителните и оригинални гласове в шотландската литература”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …