Начало / Читателски дневник / Любимите книги на Рут Уеър

Любимите книги на Рут Уеър

First-Look-In-A-Dark-Dark-WoodРут Уеър е автор на психотрилърите „В тъмната гора” и „Жената в каюта 10”. И двете заглавия със седмици не слизат от класацията на „Ню Йорк Таймс”. Стилът ѝ е сравняван с този на Агата Кристи, а книгите ѝ имат почитатели по цял свят. У нас засега е издаден само дебютният ѝ роман – „В тъмната гора” от ИК „Хермес”. Тя казва, че освен от всепризнатата Агата Кристи се е повлияла и от Джилиън Флин и Дороти Л. Сейръс. Тук тя споделя още някои любими произведения:

„Братовчедката Рейчъл” и „Ребека” от Дафни Дю Морие
Уеър обожава Дафни Дю Морие. Определя я като подценяван автор. Повечето хора мислят, че произведенията ѝ са плоски, само с романтични истории. А според Рут те са всичко, но не и това.

„Свърталище на духове” от Шърли Джаксън
Почитателка е на Шърли Джаксън от скоро, но харесва всичко, което е прочела от нея до сега. Казва, че Джаксън има талантът да превръща обикновените ситуации в интересни. Поддържа добър баланс в текстовете си.

„Непознати във влака” от Патриша Хайсмит
Като автор на кримални и крилър книги, Рут Уеър е и почитател на такива. Наскоро преотрива Патриша Хайсмит и книгата „Непознати във влака”, която е чела като малка. И тъй като обожава историите за обикновени хора, чиито живот случайно става кошмар, Хайсмит е нейната авторка.