Начало / Любопитно / За запалени читатели: Какво да вземете, когато тръгвате на път?

За запалени читатели: Какво да вземете, когато тръгвате на път?

1Лятото е времето, в която най-често тръгваме на пътешествия – по-близки и по-далечни, за седмица или две или само за уикенд, в чужбина или пък до най-близката планина. За истински запаления читател обаче всяко тръгване носи допълнителна грижа за багажа – какво да вземе, така че да осигури още по-приятното си изкарване по време на почивката. Ето и списъка с най-необходимите книжни „провизии“, които ще ви гарантират щастливи преживявания, дори навън да вали.

Книга

Разбира се, най-естественото нещо на света е любителят на четенето да си вземе четиво, особено ако му предстои дълъг полет или нощен преход с влак. Защото няма друг по-добър начин за прекарване на времето за стигане до крайната цел.

2А как ще отбележите страницата?

По-добре е да имате в себе си удобен предмет, с който да отбележите прогреса в четенето. Подръчни средства като мидички, рапани или ухото на заспалото ви куче не винаги са добро решение.

Носни кърпички

Всички сме наясно как понякога чувствата изригват от страниците и няколко пролети сълзи са просто задължителни. Нормално е, отдайте им се и не се притеснявайте, че сте в почика, може даже да е полезно. Но бъдете подготвени.

4Спирачки на шумовете

Обикновено за целта използваме слушалки и в никакъв случай не ги забравяйте у дома, защото трудно ще намерите подходящ заместител, независимо дали сте на море или на планина.

5Очила за четене

За хората, които се нуждаят от тях, за да разберат какво се случва с любимите герои, забравянето им може да бъде критично и да доведе до провалена ваканция.

6Гориво

За някои това е сутрешното кафе, я други предпочитат чай. Независимо какво ви помага да се разсъните, книгата е тази, която ще ви държи будни.

7Тетрадка и химикалка

Как иначе ще запишете всичките нахлули мисли? Това важи с пълна сила за книжните блогъри, които не бива да пропускат да си записват летните впечатления, които ще топлят аудиторията им през есента, а може би и през зимата.

8Антистрес топка

На пръв поглед изненадващ предмет, но понякога напрежението от прочетеното е толкова голямо, че е нужно изпускане на парата. Тъй като не всички хотели са добре звукоизолирани и ако се разкрещите в банята може да си докарате пред вратата охраната, антистрес топката е добър вариант. Тя може да бъде внесена и на самолет, където възможностите за разпускане са дори по-малко.

Резервна книга

9

Даже няколко. Нека бъдем честни – колкото повече, толкова по-добре. И това е 100-процентовото правило за щастлив живот. Освен това показва остър ум и предвидливост.

10Торба с пари

Освен ако не летувате дълбоко в гората, вероятността да не се натъкнете на книжарница там, където сте попаднали, е минимална. А какво продават в книжарниците? Книги. А какво правим ние с книги? Купуваме ги. И дори и да не сте ги предвидили в бюджета си, така или иначе след отпуска ще обявите фалит, поне ще имате още нещо за четене.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

6198710662_dd29121886_b

Кичът в книжките формира все повече децата

Крещящо шарени илюстрации, вечно щастливи лица – това са два от критериите, по които ще …