Начало / България / Оля Стоянова и Живко Джаков представят „Пътеводител на дивите места“

Оля Стоянова и Живко Джаков представят „Пътеводител на дивите места“

Оля Стоянова и Живко Джаков ще представят с няколко думи книгата си „Пътеводител на дивите места“ и ще раздават автографи в столичния спортен магазин Outsider. Срещата със семейството ще се състои на 20 декември от 16 до 20 ч.

Оля и Живко пишат „Пътеводител на дивите места” в продължение на 15 години и в нея събират на едно място истории и фотографии от водопади, скални църкви, римски пътища и стари крепости, изоставени села и каньони, скални светилища и върхове. „Ние от години колекционираме диви места. Веднъж сме ги откривали чрез подушване (тази река няма начин да не крие нещо по-нагоре по течението), друг път сме разчитали на картата или късмета, трети път – на приятели. Вече петнайсет години ги търсим умишлено, понякога с месеци правим планове как ще потеглим нанякъде, а все не стигаме дотам, друг път за стотен път се връщаме на любимите места и стискаме палци да не са се променили”, споделя Оля Стоянова.

Оля Стоянова е родена през 1977 г. в София. Журналист, автор на пет книги – „Фотографии“ (2000 г.), „Проза“ (2002 г.), „Пътна карта“ (2003 г.), „Лични географии“ (2005 г.) и сборник с разкази „Какво сънуват вълците” (2011 г.). Завършила е Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и след това специалност Културология.  Работила е десет години като журналист във в. „Дневник”, а преди това е била редактор във в. „Литературен форум”.
Текстовете й са превеждани на английски, испански, руски, италиански, чешки, словашки и полски. Има куп награди за поезия, проза и журналистика.
Тази година спечели Първа награда в Националния конкурс за поезия на името на Добромир Тонев, Първа награда в конкурса за къс разказ „Рашко Сугарев”, стана победител в категория “Печат” в журналистическия конкурс “Потърси България” и финалист в конкурса “Млада драма” на Младежкия театър “Николай Бинев”.

Живко Джаков е роден през 1972 г. в София. Фотограф, графичен дизайнер и планински спасител.
Имат три деца.

„Пътеводител на дивите места“ тук
Книгите на Оля Стоянова тук
Свързани заглавия
Оля Стоянова: „В моите разкази има много мълчание”
„Какво сънуват вълците” с премиера в „Хеликон-България”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …