Начало / Читатели / Читателски дневник: Любимите книги на Сесилия Ахърн

Читателски дневник: Любимите книги на Сесилия Ахърн

maxresdefaultСесилия Ахърн е продала над 24 милиона копия от романите си по света. Две от книгите й, в това число „P.S. Обичам те!”, са филмирани. Последният й дванадесети роман носи името „The Marble Collector”.

Тя е поредният гост в рубриката ни „Читателски дневник. Ето кои са любимите й книги:

„Селестинското пророчество”, Джеймс Редфийлд

Бях едва на 21 години, когато „P.S. Обичам те!” стана бестселър. Животът ми се преобърна с главата надолу и аз се чувствах претоварена. Агентът ми даде да чета „Селестинското пророчество”. Въпреки че е роман, това е и пътеводител за разбиране на вселената и извличане на положителна енергия. Никога не бях чела нещо подобно и в този момент от живота ми то имаше огромен смисъл: тъкмо бях написала книгата си и беше време да избера посоката, в която да поема. Беше много вдъхновяващо четиво.

„Пътешественикът във времето и неговата жена”, Одри Нифнегър

Това е една от любимите ми книги, толкова красиво написана любовна история, мрачна, но забавна. А концепцията и начинът, по който Нифнегър представя пътуването във времето, просто ме порази. За първи път срещах автор, който не се страхува да погледне света от различна перспектива. Собствените ми книги често са описвани като сладки и чаровни, но прочитането на тази книга ми даде увереността собствената ми странна същност да рефлектира по-силно върху писането ми.

„Тихите: Силата на интровертите в свят, който не млъква”, Сюзан Кейн

Самата аз съм интроверт. Беше много приятно да открия как някой друг разбира, че да не говориш не означава задължително, че си срамежлив или че съзнанието ни не е ангажирано с нещата наоколо. Като писател водя странен, двойствен живот. Като писател прекарвам часове, затворена сама в стая, потопена в героите си. А когато книгата ми е публикувана, аз трябва да изляза навън и да я промотирам. Вместо да наблюдавам, аз самата ставам наблюдавана. Това е странно. И тази книга много ми помогна.