Начало / Свят / Даниъл Силва издаде двадесетата си книга

Даниъл Силва издаде двадесетата си книга

FB_ImageHOSCoverДаниъл Силвa винаги е знаел че ще бъде писател, оставало му само да разбере какъв, разказва Оукланд Прес. Роден в щата Мичиган, след като завършва „Журналистика”, започва магистърска програма по международни отношения, когато получава първата си работа в United Press International. Работата му го изпраща като кореспондент в Близкия Изток – Кайро и Персийския залив. Докато отразява конфликта между Иран и Ирак, среща бъдещата си съпруга Джейми Ганджъл, която е негов колега от NBC.

В последствие Силва работи за CNN, където продуцира някои от най-популярните за времето си публицистични предавания. Но признава на съпругата си, че истинското му желание е да пише романи. Двадесетата му книга беше публикувана на 11 юли под заглавието „House of Spies” („Къщата на шпионите”) и в тази връзка писателят споделя, че още като дете се влюбил в шпионските истории: „Няма правила, когато пишеш шпионски роман. Имаш свобода като писател, шпионите са отвъд закона, не ги грозят никакви последствия, освен, разбира се, ако не ги хванат”.

Всички досегашни романи на Силва неизменно оглавяват класациите на бестселърите,  „Къщата на шпионите” събужда героя му Габриел Алон, който се завръща за отмъщение. Алон е решен да залови ръководителя на ИДИЛ, известен само под името „Саладин”. Четири месеца след смъртоносна атака на американска земя, терористичният сценарий е проследен до Лондон. Алон заедно с екипа си, включващ един от най-богатите мъже в държавата Жан-Люк Мейт и бившия модел Оливия Уотсън, се впускат в глобална битка срещу тероризма.

Персонажът Габриел Алон има много образи – на убиец, шпионин, реставратор. „Габриел трябваше да се появи само в една книга и трябваше да ме убеждават да пиша отново за него, а то се превърна в поредица”, споделя Силва. Днес Габриел Алон е един от на-известните литературни шпиони. Работата му като реставратор пък си е цяла отделна история. „Вечерях с известен реставратор и го попитах би ли ми показал работата си”, разказва Силва, който след това прекарва известно време в Националната галерия във Вашингтон: „Открих връзка между персонажа ми и тази дейност”.

В „Къщата на шпионите” екипът следва мисията си през Франция, Великобритания и Мароко. Самият Силва пътува със семейството си до Мароко и това му помага в изграждането на историята, в която страната е център на ИДИЛ и на търговията с хашиш. „Когато бях в Мароко, нанесох първите щрихи в кулминацията на романа”, разказва Силва.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Daniel Silva CHERNATA VDOVICA

Ще спаси ли Вашингтон Габриел Алон?

На 10 август излиза „Черната вдовица“ – дългоочакваната нова книга на майстора на шпионския трилър …