Начало / Свят / Излезе антология на младите руски автори „Най-хубавият пролетариат на света”

Излезе антология на младите руски автори „Най-хубавият пролетариат на света”

На немски език е издадена антология на съвременната млада руска литература под заглавието „Най-хубавият пролетариат на света”, информирa швейцарското издание nzz.ch.

В нея са включени произведения на автори под 35 години. Повечето от тях не са от Москва, а от периферията на Русия – Махачкала, Перм, Уфа, Казан, Ташкент, Соликамск.

Основни теми в произведенията на младите писатели са класическото руско пътуване, траещо с дни, насилието в страната, корупционната среда, конфликтът между традиция и модерност, между ислям и православие. Авторите описват сблъсъка между социалистическите остатъци и новия глобализиран свят, бедността, пропастта между поколенията.

Сред включените в антологията имена са Алиса Ганьева, Денис Осокин, Алексей Лукиянов, Игор Савелиев, Полина Клюкина, Валери Печейкин.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225639_b

Иво Сиромахов вдъхва живот на 12 нови вдъхновяващи приказки за смели читатели от 6 до 66

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …

6 Коментари

  1. Виждам, че книгата е с немско заглавие, има ли я преведена на български или на английски?

  2. Книгата е немска, чудно ми е дали има и българска версия?Заглавието е доста грабващо „Най-хубавият пролетариат на света”, възникват доста въпроси в съзнанието ти.Ще е интересно да прочетем за класическото руско пътуване, ще има забавни случки предполагам.И за тази корупционната среда където я има навсякъде и не бива само ние да се оплакваме и да плюем, че само при нас е такова положението.Как ли са успели авторите да опишат сблъсъка между социалистическите остатъци и новия глобализиран свят, бедността, пропастта между поколенията. Със сигурност ще е книга с голяма стойност , която трябва да се прочете, дано да пуснат и бг версия.

  3. Благодаря за информацията за това че дори и на немски език все пак е издадена антология на съвременната млада руска литература под заглавието „Най-хубавият пролетариат на света”. Който знае немски, честито, а за другите като мен ще седим и ще чакаме друг превод. За това което съм чела за книгата съм останал с добри впечатления.Интересното е ,че авторите описват сблъсъка между социалистическите остатъци и новия глобализиран свят, бедността, пропастта между поколенията.Обхващат страшно много теми като класическото руско пътуване, корупционната среда, конфликтът между традиция и модерност, между ислям и православие. Книга,която си струва да се прочете.

  4. Радвам ,се че на немски език е издадена антология на съвременната млада руска литература под заглавието „Най-хубавият пролетариат на света”, благодаря за информацията на швейцарското издание.Силно се надявам да има в скоро време и превод на български език.Чувала съм много одобри неща за книгата.Мисля, че всеки ще може да се открие в някоя от основните теми в произведенията на младите писатели като класическото руско пътуване, траещо с дни, насилието в страната, корупционната среда, конфликтът между традиция и модерност, между ислям и православие,сблъсъка между социалистическите остатъци и новия глобализиран свят, бедността, пропастта между поколенията.Наистина богата на информация книга.

  5. Дано и на нашият език излезе тази книга.Чувала съм само положителни отзиви за нея.Интересна и добре написана.

  6. Страхотно е че има о къде да прочетеш нещо смислено и полезно като тук както авторите описват сблъсъка между социалистическите остатъци и новия глобализиран свят, бедността, пропастта между поколенията.Това са проблеми от реалният живот тук и сега колкото и да не ни се иска, няма как да променим нещата ако не променим нашето мислене и спрем тази истерия към власт и пари и да бъдем все нещо повече от другият макар и приятел да е той.Още по примамливото в тази книга е че в нея са включени произведения на автори под 35 години. Повечето от тях не са от Москва, а от периферията на Русия – Махачкала, Перм, Уфа, Казан, Ташкент, Соликамск, както и вие споделяте с статията мой приятел на скоро я прочете и каза че е уникална. Сега е мой ред.