Начало / България / Сборникът „Държавна сигурност – политическа полиция” се разпространява безплатно

Сборникът „Държавна сигурност – политическа полиция” се разпространява безплатно

„Новият документален сборник на комисията по досиетата „Държавна сигурност – политическа полиция” ще ни накара да се замислим повече и ще ни помогне да осъзнаем онова, което се е случвало в обществото в близкото минало”. Това заяви зам.-деканът на Историческия факултет в Софийския университет „Св. Климент Охридски” доц. Тодор Попнеделев по време на представянето на петото издание на комисията по досиетата, което се проведе в Алма Матер.

Премиерата събра историци, изследователи, журналисти и представители на различни държавни институции и неправителствени организации, съобщи порталът desebg.com. Сборникът „Държавна сигурност – политическа полиция” се разпространява безплатно от комисията по досиетата. Предстои изданието да излезе в електронен вариант, което ще позволи да се публикува по-голям обем информация.

Сборникът хвърля светлина върху дейността на специалните структури в Държавна сигурност, които в периода 9 септември 1944 г. до началото на 1990 г. са извършвали преследвания само по политически причини.

Съставители на „Държавна сигурност – политическа полиция” са историкът Момчил Методиев и журналистът Христо Христов. Проф. Веселин Целков е научен консултант на изданието, а д-р Орхан Исмаилов е ръководител на екипа.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …