Начало / Любопитно / Пет фази на скръбта след края на книгата

Пет фази на скръбта след края на книгата

11-28-2013-8-33-48-PMКогато една врата се затвори, се отваря нова. Същото важи и при книгите. Всички сме чели книги, които са ни оставяли без дъх и не сме искали да свършат. Книги, които са ни държали будни до сутринта, дори и да трябва да ставаме рано. Но когато такава книга свърши, когато стигнем последната й страница, идва време за петте фази на скръбта в книжния им вариант, изброени от www.bookstr.com.

Отричане

Не можете да приемете факта, че това прекрасно произведение наистина е свършило. Обикновено тази емоция се заражда, когато приключим с любим сериал или наистина впечатляващ роман. В зависимост от степента на привързаност, времето за възстановяване е различно и често зависи от периода до намирането на нова радост.

Гняв

Гневът, когато приключим с някоя книга, се проявява по различни начини и особено, ако четивото се адаптира за екрана. Много читатели вярват, че големият екран съсипва любимите им романи и това е проблем. Друга честа причина за гняв е, че веднъж завършим ли книгата си, трябва да се върнем към реалността и дебнещите в нея отговорности. Вече нямаме извинение да откажем излизане с приятели или да продължим да игнорираме купа с неизмити съдове, непрани други и т.н.

Пазарене

Готови сте да се пазарите и да предложите живота си, парите, щастието, всичко, само за да имате пред себе си предложение на любимата книга, втори край, интерпретации на фенове, спин-офи – изобщо всичко, което би могло да поддържа сюжета жив.

Депресия

Това е най-дългият и най-тежък етап. Няма друга книга, която да замени липсващата и да запълни празнината в сърцето ви и вие, както и целият свят, сте наясно с това. Осъзнаването на този факт е изненадващо и тъжно и е нужно време, за да го приемете. Ще се появи нова книга, но времето единствено лекува.

Приемане

Време е. Независимо колко дълго сте вървели към последния етап, ще го достигнете и ние се гордеем с вас. Вече сте осъзнали, че книгата е свършила, че няма как да я прочетете отново като за първи път, но си е струвало. Време е за ново четиво. И за ново завъртане на кръга на книжното пристрастяване.

Прочетете още

NEW YORK, NY - NOVEMBER 17:  #1 New York Times Bestselling Author Sylvia Day Hosts Her "Day After Dark" Fan Event At GoldBar In Celebration Of The Release Of Captivated By You, The Fourth Installment To Her Crossfire Series at Goldbar on November 17, 2014 in New York City.  (Photo by Robin Marchant/Getty Images for Sylvia Day)

Лятно четене: Какво ще чете това лято Силвия Дей

Лятото чука на вратата. Повечето запалени читатели вече правят планове за това кои книги ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *