Начало / Стефани Майър отново в топ 10 на „USA Today”

Стефани Майър отново в топ 10 на „USA Today”

Айн Ранд също бележи възход в класацията

 

Стефани Майър се връща в топ 10 на вестник „USA Today”, който класира 150-те най-продавани книги. Тя прави това с ново издание – „Илюстрован пътеводител в сагата „Здрач”. Книгата на Майър заема четвърта позиция. Нейните произведения наскоро попаднаха в списъка с опасните книги на Асоциацията на библиотеките в САЩ.

На първо място е Сара Грюн с романа „Вода за слонове”, която се задържа 150 седмици в ранг листата. Сред първите 30 са и Джеймс Патерсън, Стиг Ларшон, Меги Хигинс Кларк.

В класацията се връща и класиката на Айн Ранд „Атлас изправи рамене”. Очевидно произведението е намерило нови фенове. Книгата, публикувана през 1957 г., е на 65-о място. Този възход се дължи и на скорошното излизане на филма по творбата. Романът разказва как в целия свят, както и в САЩ, където се развива действието, идват на власт социалистически правителства. Започва целенасочено преследване на едрия (а след това и на дребния) бизнес, последвано от постепенно унищожаване на свободния пазар, който отстъпва позициите си на плановата икономика, а страната постепенно потъва в хаос.

Фото: en.wikipedia.org

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …