Начало / Стефани Майър отново в топ 10 на „USA Today”

Стефани Майър отново в топ 10 на „USA Today”

Айн Ранд също бележи възход в класацията

 

Стефани Майър се връща в топ 10 на вестник „USA Today”, който класира 150-те най-продавани книги. Тя прави това с ново издание – „Илюстрован пътеводител в сагата „Здрач”. Книгата на Майър заема четвърта позиция. Нейните произведения наскоро попаднаха в списъка с опасните книги на Асоциацията на библиотеките в САЩ.

На първо място е Сара Грюн с романа „Вода за слонове”, която се задържа 150 седмици в ранг листата. Сред първите 30 са и Джеймс Патерсън, Стиг Ларшон, Меги Хигинс Кларк.

В класацията се връща и класиката на Айн Ранд „Атлас изправи рамене”. Очевидно произведението е намерило нови фенове. Книгата, публикувана през 1957 г., е на 65-о място. Този възход се дължи и на скорошното излизане на филма по творбата. Романът разказва как в целия свят, както и в САЩ, където се развива действието, идват на власт социалистически правителства. Започва целенасочено преследване на едрия (а след това и на дребния) бизнес, последвано от постепенно унищожаване на свободния пазар, който отстъпва позициите си на плановата икономика, а страната постепенно потъва в хаос.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …