Начало / Свят / Фалира вестник, за който е писал Марк Твен

Фалира вестник, за който е писал Марк Твен

Lee Enterprises – издател на 48 всекидневници, които излизат от началото на ХІХ век, в понеделник обяви,  че е свръхзадлъжнял с 1 млрд. долара и поиска защита от фалит, съобщи „Ню Йорк таймс“. Сред изданията на медийната група е St. Louis Post-Dispatch – вестник, за който е писал писателят Марк Твен (1835 – 1910).

Това се е случило между 1874 и 1891 г. Писателят, чието истинско име е Самюъл Лангхорн Клемънс, е публикувал във вестника статии, интервюта, свои речи и анекдоти, дори писма. На неговата журналистическа дейност в St. Louis Post-Dispatch е посветена книга.

Като колумнист Твен се е представял не по-зле, отколкото като автор на художествена литература.  Първата му вестникарска статия е с дата 9 януари 1874 г., а последната е от 6 декември 1891 г. и представлява есе, писано в Байройт, Германия.

Докато е журналист във вестника в продължение на 17 години, Марк Твен написва и публикува най-известните си произведения: „Приключенията на Том Сойер“,  „Принцът и просякът“ , „Животът по Мисисипи“, „Приключенията на Хъкълбери Фин“,  “Един янки в двора на крал Артур”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

GettyImages-482534641-2000x1200

Защо го правят?

Иван ГОЛЕВ Една китайска поговорка гласи: „И най-бледото мастило е по-добро от най-добрата памет”. Затова …