Начало / България / Актьорът Марин Янев чете разкази от сборника„All inclusive за гълъбите”

Актьорът Марин Янев чете разкази от сборника„All inclusive за гълъбите”

На 14.12.2011 г. в 18.30 ч в столичната книжарница Хеликон-България, бе представена книгата на Галина Стойнова – „All inclusive за гълъбите”. Издателят Любо Козарев я нарече елегантна и квантова проза, подчертавайки силната й рефлексия и дълбочина. В краткото му експозе стана ясно защо е избрал да издаде за втори път този автор. Причинно-следствените връзки, многомерността и свободата са моментите, отключващи интереса към смисъла в писането на Галина Стойнова.

Илюстратор на книгата е преводачът Светла Христова, която сподели, че в тези разкази става дума предимно за хармонията. Тя я нарече „Състояние на осъзнатост“. „Някои от тях са хумористични, други философски, но всички носят свежестта на детския поглед”, каза още квалифицирания преводач на „Изток-Запад”.

Актьорите Марин Янев и Василка Козарева четоха откъси от книгата. Авторката благодари на семейството си и на всички свои приятели с мъдрата поанта „когато концентрираме вниманието си върху нещо добро, променяме всичко“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …