Начало / Свят / Бил Клинтън и Джеймс Патерсън пишат трилър

Бил Клинтън и Джеймс Патерсън пишат трилър

la-172267-ca-0521-james-patterson-feature-jlc-06.j-20120527Бившият президент на САЩ Бил Клинтън и хитовият писател Джеймс Патерсън работят заедно над трилъра „The President is Missing“ („Президентът е изчезнал“), която ще излезе от печат през юни догодина като съвместна продукция на две издателства – Alfred A. Knopf  и Little, Brown and Co. От двете фирми определят книгата като „уникална амалгама на интриги, напрежение, задкулисни световни драми от най-висшите коридори на властта. Ще бъде изпълнена с детайли, които само един президент може да знае“.

„The President is Missing“ ще бъде първата художествена творба на Клинтън, чиято най-известна книга до момента е продадената в милиони копия „Моят живот“. За Патерсън пък това е възможност да работи в екип с приятел, който познава по-добре от всеки друг живота в Белия дом.

„Работата с президента Клинтън е връх в кариерата ми, а досегът с опита му оформя по уникален начин романа“, споделя Патерсън в общо изявление на двете издателства: „Аз съм разказвач на истории, а специфичният поглед на празидента Клинтън ни позволява да представим нещо наистина интересно. Това е рядка комбинация – читателите ще бъдат въвлечени в напрегнат сюжет, като същевременно с това ще усетят какво е да си президент“. „Да работя над книга, посветена на работата и живота в Белия дом, както и на функционирането на президентската администрация всъщност е забавно“, добавя Клинтън: „А работата с Джим е страхотна. Негов почитател съм от много време.“

Двете издателства отказват да представят повече детайли за книгата, включително засяга ли тя настоящия президент Доналд Тръмп, който победи в надпреварата съпругата на Клинтън Хилари. Не се разкриват и финансовите параметри на книгата, по която двамата съавтори работят от края на 2016 г.

„Това е обещаващо сътрудничество между двама изключително продавани автори“, се казва още в официалното изявление на двете издателства: „Прочетеното до момента е пълно с напрегнат сюжети и детайли. Книгата обещава да донесе забавление на милиони читатели по целия свят и ние нямаме търпение да работим по нея заедно“.

Не е рядкост бивши и настоящи президенти на САЩ да пишат книги, но рядко те са художествена проза. След края на мандата си през 1981 г. Джими Картър написа историческия роман „The Hornet’s Nest“ (2003 г.). Президентската дъщеря Маргарет Труман постигна успех с криминалната си поредица „Capital Crime“.

 

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Джеймс Патерсън свали Гришам от върха

The 20th Victim е писана съвместно с Максим Паетро 73-годишният майстор на трилъра осребрява името …