Начало / Критика / Вдъхновяващо приятелство и неочаквани обрати

Вдъхновяващо приятелство и неочаквани обрати

Мадлен ИЛИЕВА

204027_b„Веровещица“ от Сюзан Денърд разказва историята на две приятелки, две нишкосестри, които са готови на всичко една за друга.  Сюзан Денърд ни потапя в свят на магия, мир и война, тайни и загадки, мистични същества, приятелства и любов, който омайва читателите с дълбочината си, със сложните си корени и обещанието за нещо велико. „Веровещица“ се усеща като въвеждащ в света на Вещерия роман, но постепенно всичко става все по-комплексно, а потенциалът за още по-велико продължение е огромен.

Сафия е млада веровещица, която всички във Вещерия по различни причини издирват. Тя е доста оживена, забавна, дори цветна, но и много, много смела. Перфектно тренирана, тя печели читателите със своята жертвоготовност, с желанието си да помага на другите и с невинността, която струи от нея.

Изьолт, нишкосестрата на Сафия, изглежда като нейна пълна противоположност – от тъмната коса и много по-светлата кожа до мистериозността, в която е загърната. Ако Сафия е като отворена книга, Изьолт е наградата, която трябва да спечелиш с много труд и изпитания. И магическите им способности са коренно различни, главно защото Сафия е напълно сигурна в своите, а около тези на Изьолт има още много за разкриване… И въпреки че са пълна противоположност, въпреки че привидно нямат нищо общо една с друга, Изьолт има същите качества като тези на Сафи и би направила абсолютно всичко за приятелката си. Противоположностите се привличат, а приятелството на Сафи и Изьолт е сякаш орисано от съдбата и е най-хубавото нещо в книгата.

Пригответе се за приключение, в което има всичко – от вдъхновяващо приятелство до неочаквани обрати. Сафия и Изьолт ще преминат през всякакви изпитания, за да се спасят, научавайки много нови неща за себе си и живота, който са си мислели, че водят. Трудностите са зад всеки ъгъл, враговете не показват милост, а в центъра на всичко стои един невъзможен договор, който на всяка цена трябва да бъде изпълнен…