Начало / Критика / Вдъхновяващо приятелство и неочаквани обрати

Вдъхновяващо приятелство и неочаквани обрати

Мадлен ИЛИЕВА

204027_b„Веровещица“ от Сюзан Денърд разказва историята на две приятелки, две нишкосестри, които са готови на всичко една за друга.  Сюзан Денърд ни потапя в свят на магия, мир и война, тайни и загадки, мистични същества, приятелства и любов, който омайва читателите с дълбочината си, със сложните си корени и обещанието за нещо велико. „Веровещица“ се усеща като въвеждащ в света на Вещерия роман, но постепенно всичко става все по-комплексно, а потенциалът за още по-велико продължение е огромен.

Сафия е млада веровещица, която всички във Вещерия по различни причини издирват. Тя е доста оживена, забавна, дори цветна, но и много, много смела. Перфектно тренирана, тя печели читателите със своята жертвоготовност, с желанието си да помага на другите и с невинността, която струи от нея.

Изьолт, нишкосестрата на Сафия, изглежда като нейна пълна противоположност – от тъмната коса и много по-светлата кожа до мистериозността, в която е загърната. Ако Сафия е като отворена книга, Изьолт е наградата, която трябва да спечелиш с много труд и изпитания. И магическите им способности са коренно различни, главно защото Сафия е напълно сигурна в своите, а около тези на Изьолт има още много за разкриване… И въпреки че са пълна противоположност, въпреки че привидно нямат нищо общо една с друга, Изьолт има същите качества като тези на Сафи и би направила абсолютно всичко за приятелката си. Противоположностите се привличат, а приятелството на Сафи и Изьолт е сякаш орисано от съдбата и е най-хубавото нещо в книгата.

Пригответе се за приключение, в което има всичко – от вдъхновяващо приятелство до неочаквани обрати. Сафия и Изьолт ще преминат през всякакви изпитания, за да се спасят, научавайки много нови неща за себе си и живота, който са си мислели, че водят. Трудностите са зад всеки ъгъл, враговете не показват милост, а в центъра на всичко стои един невъзможен договор, който на всяка цена трябва да бъде изпълнен…

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!