Начало / Свят / Джъд Лоу ще играе младия професор Дъмбълдор

Джъд Лоу ще играе младия професор Дъмбълдор

 

6a544884991aДжъд Лоу ще играе младия професор Дъмбълдор в продължението на „Фантастичните животни и къде да ги открием“, твърди британският вестник „Телеграф“. Според други издания именно британският актьор ще се снима в ролята на един от любимите персонажи в спин-офа на „Хари Потър“ заедно с Еди Редмейн – тема, която е обект на спекулации от месеци. Според публикациите, режисьорът Дейвид Йейтс е заявил: „Джъд Лоу е феноменално талантлив актьор, на чиято работа се възхищавам. Нямам търпение най-накрая да получа възможността да работя с него. Знам, че той ще улови брилянтно неочакваните перспективи към образа на Албус Дъмбълдор, представен от Дж. К. Роулинг в този непознат до момента етап от живота си“.

В оригиналните филми за Хари Потър ролята на ръководителят на училището за магьосници Хогуортс е поверена на Ричард Харис, а след смъртта му – на Майкъл Гамбон. Действието на „Фантастичните животни и къде да ги открием“ се развива през 20-те години на 20 век и представлява предистория на оригиналните фирми за Хари Потър. Вече е потвърдено, че в продължението на филма ще се появи и Джони Деп в ролята на тъмния магьосник Гринделуолд.

Сред най-запомнящите се роли на Лоу до момента са тези в „Талантливият г-н Рипли“, „Враг пред портата“, както и в наскоро излезлия сериал „Младият папа“.