Начало / Свят / „Амазон”: „Стив Джобс” е най продаваната книга за 2011 г.

„Амазон”: „Стив Джобс” е най продаваната книга за 2011 г.

Биографията на основателя на корпорацията Apple Стив Джобс стана на най-продаваната книга за 2011 г. в интернет магазина „Амазон”, съобщи techcrunch.com.  „Книгата „Стив Джобс: Единствената официална биография на основателя на Apple” оглави нашия списък на десетте бестселъра на годината, независимо, че за първи път беше пусната в продажба едва през октомври”, заявява Крис Шлейп – водещ редактор от книгоиздателския отдел на „Амазон”.

Представителят на компанията  уточнява, че при съставянето на рейтинга са включени данни от продажбите и на хартиената, и на електронната версия. Хартиеното издание се продава за 35 долара, а е-книгата за 18 долара.

665-страничната биография, написана от Уолтър Айзъксън  – бивш ръководител на CNN и редактор на седмичното списание „Тайм”, започна да се продава в САЩ от 24 октомври. Заради смъртта на Джобс (5 октомври) , биографията се появи месец по-рано от запланувания предварително срок.

„Стив Джобс: Единствената официална биография на основателя на Apple” е единствената книга, която е излязла с одобрението на покойния Джобс. Всички останали книги, посветени на бизнеса му и личността му са публикувани без неговата санкция.

Айзъксън започва да пише книгата през 2009 г. и в хода на работата е разговарял с Джобс, с членове на семейството му, колеги и конкуренти. Бившият шеф на CNN е писал биографии на Алберт Айнщайн, Хенри Кисинджър и Бенджамин Франклин.

Прочетете още

image+

Камелия Кучер: Пиша за тази любов, която надгражда човека

След успеха на дебютния си роман „Дом“, Камелия Кучер отново е под светлините на прожекторите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.