Начало / Свят / Лондончани ще си разменят книги в метрото

Лондончани ще си разменят книги в метрото

Ще бъде изградена мрежа за разменяне на книги в метрото в Лондон, пише „Гардиън”. Инициативата ще стартира догодина като поредна атракция по случай Олимпийските игри. Лично кмета на столицата на Англия Борис Джонсън е дал съгласието си. Очаква се да бъде разработена схема, по която да се разменят книги между читатели по многобройните гари в града.

Идеята е на Крис Гилсън, изследовател от Лондонското училище за икономика. Той вече е съставил схема за размяна на книги на Уест Ийлинг – гарата, на която живее.

„Мисля, че това е много добра идея. Това е възможност да покажем нещо въздействащо за нашия град. Опитваме се да покажем връзката на Лондон с литературата по всякакви начини, най-вече на младите хора”, заяви Борис Джонсън. „Хубавото е, че няма да струва и стотинка на данъкоплатците. Много съм развълнуван, да видим какво ще стане”, добави той.

Все още не е ясно кога точно ще стартира инициативата. Но със сигурност се очаква това да стане преди началото на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Прочетете още

All-focus

Теменуга Пенчева: Избери си рецепта по книга в „Литературен гастроном“

Четенето винаги е било въпрос на възпитание и признак за образованост, но напоследък то се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *