Начало / Любопитно / Кои са най-добрите места за четене

Кои са най-добрите места за четене

3871601353_3e1bd27cc8_bЧетенето винаги доставя удоволствие, но изборът на правилно място за това любимо занимание може да го направи дори по-приятно. Има и места, които са неподходящи – например не препоръчваме четенето, докато вървите по улицата или на масата, особено ако не вечеряте сам. Но предлагаме шест добри възможности да се насладите на добро четиво:

14969143393_e800aaf44c_bНа дивана

Скачайте на дивана! Е, първо си събуйте обувките, преди да опънете удобно крака, но в никакъв случай не забравяйте да си вземете книгата.

В леглото

Безспорно няма по-добро място за четене от това, особено ако денят е почивен, а намерението ви е да го прекарате в четене. А най-хубавото е, че когато се събудите, изобщо не трябва да се местите – просто се протегнете да вземете книгата си от нощното шкафче и сте готови за уикенда.

Във влака

Независимо дали сте се запътили на далечно пътешествие или просто отивате на работа, влакът винаги е добро място за четене. Ритмичното поклащане и характерните звуци от колелата и релсите винаги помагат да потънете в приятното си четиво.

8515538001_4a12feab52_kНа бюрото

Това е обичайно място за четене в училище. А дори вече да сте излезли от ученическата възраст, едно удобно бюро пак ще ви накара да разтворите книгата с интерес.

На удобен стол

Всички си имаме любимо място за разпускане в къщи, а за някои от нас това е голям удобен стол или кресло. Точно то, независимо от материала, от който е изработено, е винаги добро място за четене.

32206869264_87a804d6ae_kНавън

Пролет е – вземете си книга и излезте на въздух! Намерете удобна и слънчева пейка в парка, вдишайте дълбоко и разгърнете четивото си.

Прочетете още

nepr

Непрочетените книги заемат все повече място у дома

Купуват се повече заглавия, но те остават за „по-добри времена“ А всъщност четенето е по-модерно от …