Начало / Любопитно / 7 начина да бъдеш приятел с „книжен червей”

7 начина да бъдеш приятел с „книжен червей”

80719.jpg.700Твоите приятели са ти доскучали. Купонясват твърде много, постоянно обсъждат известните хора и не четат достатъчно.
Ти имаш нужда от интелигентни приятели. E, четящият човек е най-добрият съмишленик, който може да имаш.

Ето 7 начина как да се сприятелиш с „книжен червей”:
   

  1. Говорете му за книги! Вземете нещо за хапване и поговорете с него за книги – той обича да прави това с часове.

  2. Купувайте му книги! Няма нищо друго, което той да обича повече от това някой да му купува книги. Просто научете какво наистина харесва, за да не го разочаровате.

  3. Направете си приятелска среща в книжарница или библиотека! Ако го заведете до хубава книжарница или библиотека, той със сигурност ще иска да ви бъде приятел. Така заедно ще може разгледате лавиците с книги и той да ви покаже тези от тях, които е чел.

  4. Купувайте му аксесоари, свързани с книгите и четенето! Книжният червей не иска само книги. Би приел всякакви подаръци. Особено тези, свързани с литература. Било то чаша или постер с книжен цитат.

  5. Задавайте му литературни въпроси, за да може да ви покаже колко много знае! Ако решите да го изпитате, ще знае всички отговори. Той обича да изтъква знанията си. Предизвикателствата и състезанията са любимите му неща. Така че внимавайте!

  6. Прочетете някоя от любимите му книги! Четящият човек обича да препоръчва любимите си книги на другите. Той ще бъде и първият, към който може да се обърнете, след като сте прочели любимата му книга, за да му зададете въпрос.

  7. Обсъдете заедно ужасната филмова адаптация на хубава книга. За това как са променили сюжета, колко подробности от книгата са изпуснали във филма… Споделете неговото разочаровение.

 

Прочетете още

nepr

Непрочетените книги заемат все повече място у дома

Купуват се повече заглавия, но те остават за „по-добри времена“ А всъщност четенето е по-модерно от …