На фокус
Начало / Свят / Най-скъпата библиотека е в Санкт Петербург

Най-скъпата библиотека е в Санкт Петербург

5615Ако търсите нова посока за следващото си вдъхновено от книгите пътешествие, то вашата посока е Русия, твърди сайтът www.bookstr.com. Единственото, което трябва да направите, преди да тръгнете, е да спестявате, защото библиотеката, за която става дума, изобщо не е евтина. Книжна Капела е най-новата и вдъхновена от готиката библиотека в Санкт Петербург, а 4-часово посещение в нея струва малко под 100 английски паунда. Изключително луксозната читалня предлага книги от 16 до 19 век.

Книжната Капела не е единствената библиотека, която има вход за посещение и четене, но определено е най-скъпата. Годишната карта за нея струва 3209 паунда, а ако решите да си осигурите доживотен достъп, то ще трябва да спестите 69 000 в английската валута, уточнява Гардиън. Според директора Ирина Котешова, „100 паунда за едно посещение със сигурност не е ниска цена, но едно посещение на опера или балет струва дори повече. Хората не са изненадани от сумата, а от това, че толкова струва посещението в библиотека”.

Към момента Книжната Капела привлича основно колекционери, историци, учени, изследователи, както и представители на бизнеса, търсещи тихо място за преговори. Това е място за любители на редките книги, на историята и на лукса.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

c7d86ab5a9113629961b8a0f466efa0d

Библиотека стана архитектурно постижение на годината

Старо железопътно хале от 1932 г. се превърна в дом на книгите Обществената библиотека в …