Начало / Свят / Най-скъпата библиотека е в Санкт Петербург

Най-скъпата библиотека е в Санкт Петербург

5615Ако търсите нова посока за следващото си вдъхновено от книгите пътешествие, то вашата посока е Русия, твърди сайтът www.bookstr.com. Единственото, което трябва да направите, преди да тръгнете, е да спестявате, защото библиотеката, за която става дума, изобщо не е евтина. Книжна Капела е най-новата и вдъхновена от готиката библиотека в Санкт Петербург, а 4-часово посещение в нея струва малко под 100 английски паунда. Изключително луксозната читалня предлага книги от 16 до 19 век.

Книжната Капела не е единствената библиотека, която има вход за посещение и четене, но определено е най-скъпата. Годишната карта за нея струва 3209 паунда, а ако решите да си осигурите доживотен достъп, то ще трябва да спестите 69 000 в английската валута, уточнява Гардиън. Според директора Ирина Котешова, „100 паунда за едно посещение със сигурност не е ниска цена, но едно посещение на опера или балет струва дори повече. Хората не са изненадани от сумата, а от това, че толкова струва посещението в библиотека”.

Към момента Книжната Капела привлича основно колекционери, историци, учени, изследователи, както и представители на бизнеса, търсещи тихо място за преговори. Това е място за любители на редките книги, на историята и на лукса.

Прочетете още

Snimek-obrazovky-2023-06-27-v-8.07.33

Президентска библиотека отвори врати в Прага

Колекцията е стогодишна Библиотеката носи името на първия чехословашки президент – Т. Г. Масарик. Тя …