Начало / България / Най-новото „Скъпо тъпо дневниче“

Най-новото „Скъпо тъпо дневниче“

ddd6_problemat-na-zemyata_coverНа 12-и януари излиза шестата книга от  поредицата „Скъпо тъпо дневниче: Проблемът със земята е, че аз съм оттук“ (изд. „Х ермес“). Преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра, тя бързо става любима и на феновете на Дръндьото, Загубенячката и Тими Провала у нас.

Възможно ли е някое момиче да е по-съвършено от най-съвършеното момиче на света?
В училището на Джейми постъпва нова ученичка – Колет. Тя идва от училище „Уодхаус“, което със сигурност е много по-страхотно от „Макъръл“! Колет е умна като Изабела, предана като Стинкър и най-важното – много по-хубава от Анджелин! Тя има всички шансове да детронира Анджелин в годишното гласуване за най-красива ученичка. За Джейми и Изабела остава надеждата отново да спечелят в категории най-артистична и най-умна ученичка (все пак никой не може да стъпи на малкия пръст на Джейми в декорацията с пайети).
Възможно ли е обаче най-големите врагове да станат най-добри приятелки? И да се окаже, че всяко място е едновременно Най-прекрасното място на света за някого и Най-ужасното място на света за другиго?

 

Хуморът е универсален език – малките и големите често се смеят на едни и същи неща, просто възрастните невинаги си го признават!
Джим Бентън

 

jim_bentonДжим Бентън не е ученик в основно училище, но това не означава, че не познава живота в него. Той е автор на книги за малки деца, големи деца и възрастни, които се държат като малки деца. Джим Бентън е създател на детска телевизионна поредица, модна линия и бестселъровата серия „Скъпо тъпо дневниче“. Живее в Мичиган с невероятната си съпруга и прекрасните им деца. Нямат куче и със сигурност нямат отмъстителен бийгъл.